EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-02-2024 17:59

Kripto Para Skandalı

Ankara'da kar payı ortaklığı adı altında büyük vurgun yapıldı. Karı-koca 100 milyon dolarla ortadan kayboldu.

Kripto Para Skandalı

Ankara'da faaliyet gösteren bir kripto para şirketi, "kar payı ortaklığı" adı altında topladığı 50 bin kişiden yaklaşık 100 milyon dolarlık kripto para ile ortadan kayboldu. Şirketin sahibi Gazi Can Ç. ile eşi Aslı Ç., mağdurların ödemelerini alamayınca iletişimlerini keserek kayıplara karıştı.

Kar payı ortaklığı adı altında bir vurgun daha! Karı-koca 100 milyon dolarla buhar oldu

Ödemelerini Alamayan Üyelerin Şikayeti Üzerine

Bir süre şirketten kar payı alan üyeler, sonrasında ödemelerini alamayınca şirket yöneticileriyle iletişime geçti. Ancak şirket sahibi Gazi Can Ç. ve eşi Aslı Ç., mağdurları tehdit ederek hak talebinde bulunmalarını engelledi. Mağdurlarla iletişimlerini kesen çift ile birlikte şirket yöneticileri de Adana'dan Ankara'ya gelen 20 kişilik bir grup tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Kar payı ortaklığı adı altında bir vurgun daha! Karı-koca 100 milyon dolarla buhar oldu

Hukuksal Süreç Başladı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, şirket yetkilileri hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "tehdit", "güveni kötüye kullanma", "dolandırıcılık", "nitelikli dolandırıcılık", "evrakta sahtecilik", "resmi evrakta sahtecilik" ve "vergi usul kanunu'na muhalefet" suçlamaları yer aldı.

Avukat İbrahim Paşa Yeşiltaş, Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Devletimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır ve dolandırıcılara gerekli cezayı verecektir" ifadelerini kullandı. Mağdurların isyanı ise büyüyor, hukuki süreç adım adım ilerliyor.

EditörEditör