SPOR
Giriş Tarihi : 30-03-2024 12:55

Kulüpler Birliği'nde Beklenen Karar: Ali Koç Görevine Devam Edecek!

Süper Lig'in 18 kulübünden 17'sinin desteğiyle Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam kararı aldı.

Kulüpler Birliği'nde Beklenen Karar: Ali Koç Görevine Devam Edecek!

Süper Lig'de son haftalarda artan gerginlik ve tartışmalar, Kulüpler Birliği'nin olağanüstü toplantısına damga vurdu. Toplantının en önemli gündem maddesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmesi konusuydu.

17 Kulüpten Destek:

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre, 18 kulüpten 17'si Ali Koç'un görevine devam etmesi yönünde oy kullandı. Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ise ulaşılamadı.

Yıldırım: "Değişim Zamanı Geldi":

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, TFF'nin görevini yapamadığını ve değişim zamanının geldiğini söyledi. Yıldırım, "Birçok konu var ama en çok konuşulan konu; TFF'nin artık görevini yapamadığı yönünde. Değişim zamanı geldi. Bugün mü, sezon sonu mu? O konuşulur... Bizi dinleyen bir TFF istiyoruz." dedi.

Yabancı Hakem Tartışması:

Toplantıda yabancı hakem konusunun da konuşulduğunu belirten Yıldırım, "Yabancı hakem konuşuldu. Hazır değiliz ama bayağı bir kulüp istiyor yabancı hakemi. Herkes hakemlerden şikayet ediyor ama ne kadar hızlı yapılabilir, altyapısı nedir buna biz karar veremiyoruz. Ancak biz istiyoruz, evet. VAR konuşmalarını da görünce..." yorumunu yaptı.

Yayıncı Kuruluş Anlaşması:

Yıldırım, yayıncı kuruluş ile yapılan anlaşmaya da değinerek, "Yeni sezon başlamadan, yayıncı ile yaptığımız sözleşmedeki para elimize geçmeden erimeye başladı. Bu bizi çok rahatsız ediyor. Çünkü yarısı dolar, yarısı TL. Bunlar masaya yatırılacak." dedi.

Ali Koç'un Görevine Devam Etmesinin Anlamı:

Ali Koç'un Kulüpler Birliği Başkanlığı'nda kalması, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik ortamda bir istikrar ve birlik mesajı olarak yorumlanıyor. Koç'un TFF ile yapılacak görüşmelerde önemli bir rol oynaması ve Türk futbolunun sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunması bekleniyor.

EditörEditör