GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 16:34

Kuri Deresi'nde Kara Para Aklama Skandalı

Rum Meclisi Denetim Komitesi'nde ifşaatlar sonrası soruşturma başlatıldı 11 devlet birimi ihmal ve yasa dışı faaliyetlerden dolayı başarısız oldu Trimiklini ve Silifke köylerinde 15 yıldır süren yasa dışı kalkınma faaliyetleri Hukuk Dairesi cezai sorumluluklar hakkında karar verecek

Kuri Deresi'nde Kara Para Aklama Skandalı

Kuri Deresi, Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrine bağlı bir nehirdir. Son yıllarda, nehrin suyunun yasa dışı bir şekilde balık çiftliği tesislerine yönlendirilmesi ve bir devlet toprağının özel çıkarlar için tahsis edilmesiyle ilgili skandallar gündeme gelmişti.

Rum Meclisi Denetim Komitesi, dün yaptığı toplantıda Sayıştay'ın hazırladığı raporu ele aldı. Raporda, Kuri Deresi'nde yaşanan skandalın arkasında kara para aklama olayı olduğu ifade edildi.

Rapora göre, 11 yetkili devlet birimi, ihmal ve yasa dışı faaliyetler nedeniyle skandalın önlenmesini sağlayamadı.

Trimiklini ve Silifke köylerinde 15 yıldır süren yasa dışı kalkınma faaliyetleri, emsalsiz bir skandal olarak nitelendirildi.

IMF'den iki hükümete kara para aklama uyarısı | Ekonomi Haberleri

Hukuk Dairesi, söz konusu köylerde meydana gelen yasa dışı kalkınma faaliyetleriyle ilgili cezai sorumluluklar olup olmadığına karar verecek.

Kuri Deresi, Güney Kıbrıs'ta yaşanan kara para aklama skandalıyla gündeme geldi. Rum Meclisi Denetim Komitesi'nde yapılan ifşaatlar sonrası soruşturma başlatıldı.

Rapora göre, Kuri Deresi'ndeki su, yasa dışı bir şekilde balık çiftliği tesislerine yönlendirildi. Ayrıca bir devlet toprağı da özel çıkarlar için tahsis edildi.

11 yetkili devlet birimi, skandalın önlenmesini sağlayamadı. Trimiklini ve Silifke köylerinde 15 yıldır süren yasa dışı kalkınma faaliyetleri, emsalsiz bir skandal olarak nitelendirildi.

Hukuk Dairesi, söz konusu köylerde meydana gelen yasa dışı kalkınma faaliyetleriyle ilgili cezai sorumluluklar olup olmadığına karar verecek.

AdminAdmin