GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 15:31

Kurye Hakları Derneği Başkanı: Bir kuryenin hayatı 27 bin lira mı ediyor?

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarpması sonucu hayatını kaybeden motosikletli kurye Yunus Emre Göçer davasında verilen karar, Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki'yi çileden çıkardı. Çeki, mahkemenin verdiği 27 bin 300 TL para cezası kararının vicdanlarını yaraladığını söyledi.

Kurye Hakları Derneği Başkanı: Bir kuryenin hayatı 27 bin lira mı ediyor?

Çeki, Haberler.com YouTube kanalında Melis Yaşar'a konuk olarak yaptığı açıklamada, "27.000 lira nedir yani? Ceza vermiyorlarsa bunun hapis cezası yok desinler. Bir canın arkasından bu cezanın paraya çevrilmesi gerçekten çok yaralayıcı" ifadelerini kullandı.

Çeki, davanın hızlı sonuçlanmasını da şüpheli bulduğunu belirterek, "Duruşma salonundan çıktıktan sonra o kadar sinirliydim ki, bu konuyu kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bu karar, 2023'te en az 58 motokuryenin hayatını kaybetmesinin ardından verilmiş bir karar. Bu karar, aslında bu kayıpların bir önemi olmadığını gösteriyor" dedi.

Bir Moto Kuryenin Hayatı 27 Bin TL Olamaz - YouTube

Çeki, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazaya karışmasının da mahkeme sürecini etkilediğini düşündüğünü belirterek, "Kamuoyunda bu algı oluştu. Bu karar, tam bir hayal kırıklığı" dedi.

AdminAdmin