YEREL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 11:50

Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza: 10 ölü, 59 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 8'i ağır 59 kişi yaralandı. İlk tespitlere göre küçük aracın TIR'a çarpması sonucu ilk kaza gerçekleşti. Vefat edenlerin bir kısmı kazadan sonra araçlardan inen yayalara başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza: 10 ölü, 59 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişi İstanbul istikametinde 3'ü otobüs 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

10 KİŞİ CAN VERDİ
Kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi yaralandı. Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, bölgede bulunan çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Acı olaydan ilk fotoğraflar gelirken, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz kazaya ilişkin detayları paylaştı.

"ARAÇTAN İNEN YOLCULARA, ARKADAN GELEN ARAÇ ÇARPMIŞ"
İlk tespitlere göre küçük aracın TIR'a çarpması sonucu ilk kaza gerçekleşti. Vefat edenlerin bir kısmı kazadan sonra araçlardan inen yayalara başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Vali Karadeniz, "Yaralılardan 8'inin durumu ağır. Yedi yaralıdan biri ameliyata alındı. Tüm ekipler burada. Olay yeri inceleme ekipleri de burada. Olay yeri inceleme ekibi şu anda çalışıyor ama ilk küçük otomobilin Tır'a çarpması şeklinde kazanın başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra da diğer araçların çarptığı şekilde. Vefat edenlerin bir kısmı araçtan inen yayalara arkadan gelen diğer bir aracın çarpması ile gerçekleştiği belirtiliyor. Tabi bunlar ilk tespitler." diye konuştu.

KAZANIN NEDENİ YOĞUN SİS
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise CNN TÜRK canlı yayınında kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sabah 4.45 civarında kaza oldu. 10 civarında cenazemiz var, 59 civarında yaralımız var. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yolun açılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kazadan sonra yapılması gerekenler yapılıyor.Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR'a vuran bir taksi, akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet." ifadelerini kullandı. 

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki kaza ile ilgili yaptığı açıklamasında “Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.A W107711 05

AdminAdmin