GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 15:52

Kuzuluk Mahalle sakinlerini aydınlatma istiyor

Bilindiği gibi Akyazı Devlet Hastanesi D-140 karayolu üzerinde bulunuyor. Akyazı’ya ve Karapürçek’e İlçelerine bağlı mahallelerin tamamı bu hastaneye gelerek sağlık sorunlarından kurtulmaya çalışıyor.

Kuzuluk Mahalle sakinlerini aydınlatma istiyor

Gün batımından sonra kendi aracı olmadığı için toplu taşıma araçlarından yararlanarak bu hastaneye gelip sağlık sorununu gidermek isteyen Akyazı’ya bağlı Kuzuluk Mahalle sakinleri hastanede ki işlemlerini tamamladıktan sonra geri dönüşlerinde kendilerini mahallelerine götürecek olan ve Adapazarı’ndan gelen toplu taşıma aracının çoğu zaman hastane önüne gelmiyor olması yüzünden hastane önünden ayrılarak D-140 karayolu keserek yine aynı karayolunun kenarında ve kamyoncular kooperatifinin hemen önünde bulunan durağa yaya olarak gelmek zorunda kalmaları onları zorluyor. 

Kuzuluk mahalle sakinlerinin biri Kooperatif yetkililerinden diğeri de SEDAŞ’tan olmak üzere iki önemli istekleri var.  Kooperatiften olan istekleri Adapazarı’ndan gelen toplu taşıma araçlarının gece gündüz demeden hastane önüne gelmeleri ve Kuzuluk istikametine doğru giden hasta ve hasta yakınlarından oluşan yolcularını alması. 

SEDAŞ’tan ise D-140 karayolu kenarındaki yol kenarında yapılmış olan durağın akşam saatlerinden sonra aydınlatma olmadığı için tamamen karanlıkta kalması nedeniyle gerek durağa gelişlerinde ve gerekse durakta toplu taşıma aracını beklerken büyük sıkıntı çektiklerini, özellikle de o saatlerde yalnız bayanların karanlıktan korktukları için sıkıntılarına birde korkunun eklendiğini gerçeği. 

Üçüncü istek ise hem Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından hem de Akyazı belediyesinden. Her iki belediye yetkililerimiz bu sorunlarımızı hiç zaman geçirmeden gidermesi.

Kuzuluk Mahalle sakinleri "Karanlıkta toplu taşıma aracı beklerken başımıza her hangi bir olumsuzluk gelmeden bu sorunumuzun giderilmesini istiyor ve bekliyoruz" diyorlar.

Durak aydınlatılsın

Editör 2Editör 2