GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 19:19

Maden Göçüğü! Emekliliğine 20 Gün Kala Hayatını Kaybeden Madencinin Acı Hikayesi

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 45 yaşındaki Murat Çetinkaya hayatını kaybetti. Acı haberin ardından yürek burkan bir detay ortaya çıktı: Çetinkaya'nın emekliliğine sadece 20 gün kalmıştı.

Maden Göçüğü! Emekliliğine 20 Gün Kala Hayatını Kaybeden Madencinin Acı Hikayesi

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen göçükte Murat Çetinkaya ve Erdem Yıldız göçük altında kaldı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda Yıldız sağ olarak kurtarılırken, Çetinkaya'nın cansız bedenine 5 saatlik çalışmanın ardından ulaşılabildi.

Üç çocuk babası olan Çetinkaya için Beycuma beldesi Dereli Mahallesi'nde baba evinde cenaze töreni düzenlendi. Kendisiyle birlikte diğer iki kardeşinin de madenci olduğu öğrenilen Çetinkaya'nın Bolu ve Zonguldak'ta 13 yıl madenci olarak çalıştığı belirtildi.

Cenaze törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve protokol üyeleri ile Murat Çetinkaya'nın mesai arkadaşları ve köy halkı katıldı.

Göçükten yaralı kurtulan Erdem Yıldız da mesai arkadaşının cenazesinde son görevini yapmak için törene katıldı. Yıldız'ın yaralı halde cenaze namazına katılması ve dua etmesi yürekleri burktu.

Kılınan cenaze namazının ardından Murat Çetinkaya'nın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Emekliliğine 20 gün kala hayatını kaybeden Murat Çetinkaya'nın trajik hikayesi madenlerde yaşanan iş güvenliği sorunlarına bir kez daha dikkat çekti.

EditörEditör