GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 00:38

Mahalleyi akrepler bastı

Hızırtepe mahallesinde bir apartmanın duvarlarında görülen akrepler korkuya neden olurken, mahalle sakinleri büyük endişe duymaya başladı.

Mahalleyi akrepler bastı

Olay Adapazarı Hızırtepe Mahallesinde bir evde medyana geldi. Apartman girişinin duvarlarında akrepleri gören vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Ne yapacaklarını şaşırıp korku ve şaşkınlığı aynı anda yaşayan vatandaşlar cep telefonlarıyla anı kayıt altına alırken, duruma çözüm bulmak için araştırma yapmaya başladılar. 

Akrepleri gördükten sonra evlerinde tarama yaptığını ifade eden mahalle sakinleri, evlerinde, bahçe ve tüm apartman boşluklarında akrep teyakkuzuna geçti. 

Akrepten korkan vatandaşlar, " Bahçelerimizde evlerimiz çocuklarımıza zarar vermesinden dolayı çok korkuyoruz. Işıkları sürekli açık tutuyoruz. Mahalle olarak korku içinde yaşıyoruz" diye konuştular 

ESKİ BAŞKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçen yılda çok sık karşılaşılan olay sonrasında Sakarya Veterinerler Odası eski Başkanı Mustafa Yıldız, "Akrepler son zamanlarda iklim değişikliğine bağlı; hava sıcaklıklarının artması, nem oranının artması, yağışlar akrepler için inanılmaz bir üreme ortamı, yaşam ortamı hazırladı. Eskiye göre daha hızlı üremeye başladılar. bunların bir kısmı zehirli bir kısmı zehirsiz ama çoğu zehirlidir. " açıklaması yapmıştı.

EditörEditör