GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 13:50

Malatya'da Deprem Gözyaşlarına Boğdu: Bakan Ersoy Belgeselde Duygulandı!

Malatya'da yaşanan ikinci büyük depremde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u gözyaşlarına boğan anlar belgeselde izleyenleri de duygulandırdı. Asrın felaketinin yıldönümünde hazırlanan "Soğuk Fay" belgeselinde Ersoy, depremin ilk anlarını ve yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Malatya'da Deprem Gözyaşlarına Boğdu: Bakan Ersoy Belgeselde Duygulandı!

Malatya'da 6 Şubat 2023'te yaşanan asrın felaketinin ardından 1 yıl sonra duygusal anlar yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da yaşanan ikinci büyük depremde gözyaşlarına hakim olamadı. Ersoy, depremin ilk anlarını ve yaşadıklarını "Soğuk Fay" belgeselinde gözyaşları içinde anlattı.

Bakan Ersoy, belgeselde deprem sırasında Ankara'da olduğunu ve sarsıntıyı çok güçlü hissettiğini söyledi. Depremden sonra Malatya'ya koordinatör bakan olarak atanan Ersoy, şehre girerken yıkılan bina sayılarının arttığını gördüğünü ve "deprem fırtınası" yaşadıklarını ifade etti.

Öğle saatlerinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ikinci depreme Malatya Valiliğindeki kriz koordinasyon toplantısında yakalanan Bakan Ersoy, o anları film senaryosu gibi anlattı. Ersoy, toplantı odasının çökmesi sonucu ucuz atlattıklarını, ancak dışarıda çığlıklar ve çöken binalar gördüklerini söyledi.

Deprem nedeniyle Malatya'nın tüm yol bağlantılarının kapandığını da belirten Ersoy, "Türk milletinin gücünü bir kez daha gördük" dedi. Ersoy, depremde evladını, annesini veya babasını kaybedenlerin yaşadığı sıkıntılı süreç için de "Çok sert duruyorsunuz orda, gece kendi kendinize ağlarsanız ağlarsınız yani başka türlü olmaz" ifadelerini kullandı.

Belgeselde Bakan Ersoy'a sorulan "İlk ne zaman ağladınız?" sorusu duygusal anlara neden oldu. Ersoy, "Onu gece yalnızken yapacaksınız. Çünkü oranın koordinatörü sizsiniz, bütün gözler size bakıyor. Siz güçsüz olursanız şehir çöker" şeklinde konuştu.

Malatya'da yaşanan depremde gözyaşlarına boğulan Bakan Ersoy'un yaşadıkları, belgeseli izleyenleri de duygulandırdı. Asrın felaketinin yıl dönümünde "Soğuk Fay" belgeseli, depremin şiddetini ve Türk milletinin direncini gözler önüne seriyor.

EditörEditör