YEREL
Giriş Tarihi : 17-12-2023 15:37

Manavlar Sakarya Otağı’nda toplandı

Marmara Bölgesi Manavları Sakarya Yerel Kültür Derneği’nde bir araya geldi.

Manavlar Sakarya Otağı’nda toplandı

Kocaeli, İstanbul, Şile ve İnegöl’de faaliyet gösteren Yerel Manav Derneklerinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı ‘Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı’ Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Kökeni Orta Asya ve Türk boylarından gelen Manav, Yörük, Muhacir topluluklarının büyük bölümünün yaşadığı Marmara Bölgesinde kurulan manav dernekleri bölgede birlik ve beraberlik içinde hareket etmek üzere çalışmalara başladılar.

Sakarya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan Manav topluluklarını temsil eden bölgemizin en güçlü derneklerinden Sakarya Yerel Kültür Derneği, Marmara Bölgesindeki birlik ve beraberlik toplantıları kapsamında İnegöl, Kocaeli, İstanbul, Şile Manav Kültürü Derneklerinin başkan ve yöneticilerini ağırladı.

SYKD Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek İştişare Kurulu Üyelerinin de katıldığı buluşmada Marmara Bölgesindeki dernekler arasında yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü.

Manavlar Sakarya Otağı'nda Toplandı (4)

Manav topluluklarını temsil eden dernekler arasında birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı, 2002 yılından bu yana 22 yıldır Sakarya Bölgesinin en büyük sivil toplum kuruluşu olan derneklerinin güçlü alt yapısıyla şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişimine önemli katkılar vermeye devam ettiğini belirterek, yaklaşan yerel seçimlerde Manav topluluklarının yönetim kademelerinde güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini ifade etti.

Manavların son derece çekingen, uysal, mülayim, barışçı yapısıyla toplumumuzun huzur içinde yaşamasında büyük katkısı olduğunu vurgulayan SYKD Başkanı İbrahim Şahin, “yedi kez düşünmeden adım atmayan” manav topluluklarının bölgemizdeki diğer derneklerle yapacağı ortak çalışmalarda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

Manavlar Sakarya Otağı'nda Toplandı (1)

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin Erenlerdeki Otağı’nda gerçekleşen toplantıda söz alan misafir dernek başkanları ile SYKD üyesi geçmiş dönem belediye başkanları ve akademisyenler; Batı ve Kuzeybatı Anadolu'da yaşayan göçebeliği asırlar önce bırakmış Hanefi Sünni yerleşik Türkmen grubu Manavların büyük bölümünün Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Eskişehir, Bolu ve Düzce illerinde yaşadığına dikkat çekerek bölge genelinde birlikte hareket etme çalışmalarını desteklediklerini belirttiler.

AdminAdmin