GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 13:06   Güncelleme : 08-02-2024 14:35

Mansur Yavaş'tan Çarpıcı Açıklama: "Betonla, Plastikle Boşa Para Harcamayacağız!"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, beton ve plastik harcamalara karşı çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği başkenti dünyanın başkentleriyle yarışacak hale getirmenin önemine vurgu yaptı.

Mansur Yavaş'tan Çarpıcı Açıklama:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Ormancılar Derneği ve Kent Konseyi üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, beton ve plastik harcamalarına karşı çıkarak, "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok. Acil ihtiyaçlar neyse onları yapmak sureti ile Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, dünyanın başkentleri ile yarışacak bir başkent yapmak da boynumuzun borcu" dedi.

"Genel müdürlerimizin kullandığı lüks arabaların da hepsini sattık."

Yavaş, göreve geldiklerinde yönetim modelini değiştirdiklerini ve ihaleleri canlı olarak yayınlamaya başladıklarını vurguladı. Şeffaflığı ön plana çıkaran Yavaş, "Araçlardaki çakarların tamamını söktük. Genel müdürlerimizin kullandığı lüks arabaların da hepsini sattık." dedi.

Ankapark'ın durumu hakkında da konuşan Yavaş, "Göstermelik olarak açılan Ankapark'ı, 2 milyon 200 bin metrekarenin tamamını vatandaşa ücretsiz, rekreasyon alanı olarak açıyoruz. Sadece küçük oyun grupları kiraya verilecek. Dijital Hayvanat Bahçesi de açarak 3 milyon metrekarelik bir yeşil alanı halkın kullanımına açmış oluyoruz." dedi.

Yavaş, beton ve plastik harcamalara karşı çıkarak şunları söyledi: "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok. Acil ihtiyaçlar neyse onları yapmak sureti ile Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, dünyanın başkentleri ile yarışacak bir başkent yapmak boynumuzun borcu."

Mansur Yavaş'ın bu açıklamaları, Ankara'da ve Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, Yavaş'ın şeffaf ve halka hizmet odaklı yönetim anlayışını takdir etti.

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a: Muhalif belediyeler İller Bankası'ndan bir  kuruş alabilmiş mi? - PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi

EditörEditör