GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 15:52

Mehmetçik, Pençe-Kilit ve Barış Pınarı'nda terör hedeflerini vuruyor: 32 terörist etkisiz

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit olmuş, 4 askerimiz yaralanmıştı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Mehmetçik, Pençe-Kilit ve Barış Pınarı'nda terör hedeflerini vuruyor: 32 terörist etkisiz

Bu saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla vurulan hedeflerde 23, Suriye'nin kuzeyinde ise 9 olmak üzere toplam 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit verdiğimiz Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki saldırının ardından Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedefleri hava harekatlarının yanı sıra kara ateş destek vasıtalarımızla da etkili şekilde vuruldu" ifadeleri kullanıldı.

Mehmetçik, terör hedeflerini tek tek vuruyor: 23 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde ise Barış Pınarı Harekat alanına sızmaya çalışan 9 PKK/ YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman komandolarımız, Suriye kuzeyindeki 12 kişilik bir terörist grubun sızma girişimini başarılı şekilde önledi. Dün gece saldırı hazırlığı yaparak Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan teröristlere ateş destek vasıtalarıyla müdahale edilerek 9 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Bakan Güler, sınır hattında

Öte yandan; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak'a gitti. Bakan Güler ve beraberindeki heyet, bölgedeki operasyonları yerinde inceledi.

EditörEditör