GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 23:46

Mehmetçik, son 3 ayda hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan hudut kartalları, 15 Ağustos ile 10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Teröristlerden 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi.

Mehmetçik, son 3 ayda hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı

Sınırların güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerinin yanında son teknoloji ürünü sistemler kullanan hudut kartalları, kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerini sürdürüyor. Mehmetçikler, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi etkisiz hale getirdi. Bunlardan 154’ü FETÖ-PDY’ye, 40’ı PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’i DEAŞ’a ve 1’i MLKP terör örgütüne ait olduğu tespit edildi.

Ayrıca aynı tarihler arasında 41 PKK mensubu ve 3 DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 44 terörist hudut birliklerimiz tarafından öldürüldü. Bu tarihler arasında hudut kartalları 6 bin 541 düzensiz göçmeni yakaladı ve 49 bin 281 düzensiz göçmenin yasa dışı hudut geçişine engel oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da hudutlarda denetleme yaptı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suriye, Irak, İran, Yunanistan ve Bulgaristan hudutlarında görev yapan birlikleri ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Yasa dışı göçle mücadele kapsamında alınan tedbirleri kontrol eden, bölge arazisini gözden geçiren Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu hudut hattında alınacak ilave tedbirlerle ilgili talimatlar verdi.

EditörEditör