YEREL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 15:57

Mekke’nin Fethi Çoşkusu Sakarya’da yaşanacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, 31 Aralık Pazar Günü saat: 19.54’te gerçekleşecek Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek tüm Sakarya halkına davette bulundu.

Mekke’nin Fethi Çoşkusu Sakarya’da yaşanacak

Aydın davetinde şunları söyledi:

Selamın aleyküm,

Fetih zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz.

Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2023 Pazar saat: 19:54 Adapazarı Atatürk kapalı Spor salonunda gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programımıza tüm Sakarya halkımızı davet ediyoruz.”

 
Aydın programın içeriğini de bu şekilde ifade etti:

31 Aralık 2023 Pazar günü gerçekleştireceğimiz programa, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir konuşmacı olarak katılacaklar. Kari Abdülkerim Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti, Grup Sancaktar'ın özel ezgi dinletisi ve tarih boyunca fetihlerin simgesi mehteranın gösterisiyle manevi bir atmosfer oluşturulacak. Ayrıca, Ortaokullu ve liseli kardeşlerimizin düzenlediği tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreni ile derece elde edenlerin ödüllerini teslim edeceğiz. Programa katılanlar arasında Umre çekilişi de yapılacaktır.

AdminAdmin