YEREL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 10:30

Memur-Sen’den Filistin’e kokartlı destek

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, siyonist ideolojinin nihai hedefinin millete anlatılması, İsrail terörünü destekleyen markaların boykot edilmesi çağrısında bulunarak, “Eğitimciler olarak, hem protestolara devam etmeli hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem de İsrail’i destekleyen firmalara boykotu yaygınlaştırmalıyız” dedi.

Memur-Sen’den Filistin’e kokartlı destek

Katil İsrail’in Filistin’de başlattığı soykırıma karşı Memur-Sen tüm kamu kurumlarında “Filistin’de Soykırıma Dur De!” eylemi başlattı. Binlerce kamu görevlisi yakalarına taktığı siyah kokartlarla Siyonist İsrail’i protesto etti.

Katil İsrail’in Filistin’de başlattığı soykırıma karşı ilk günden itibaren yaptığı mitingler, yürüyüşler ve basın açıklamalarıyla tepki gösteren Memur-Sen teşkilatı, tüm kamu kurumlarında başlattığı kokartlı eylemle kamuoyunun dikkatini bir kez daha Filistin’deki insani drama çekti. Memur-Sen’in organize ettiği eylem kapsamında Sakarya’da kamu kurumlarında görev yapan memurlar, üzerinde “Filistin’de Soykırıma Dur De!” yazılı siyah kokartlarla iş başı yaptı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Mengen, “Siyonist İsrail, uluslararası normların tümünü rafa kaldırmış, etnik temizlik, göçe zorlama, ırksal ayrımcılık ve masumlara yönelik planlı katliamlarla apartheid soykırım rejimine dönüşerek İnsanlığa karşı suç makinesine dönüşmüştür. Bütün kamu kurumlarında kokart eylemi yaptık, Siyonist İsrail’i lanetliyor soykırıma dur diyoruz”

Mengen, dünya barışını tehdit eden, Gazze’de çocukları katleden israil’i protesto ederken, siyonist katilleri destekleyen, besleyen markaları ve ürünleri boykot etmeyi unutmamak gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölecekler, şuuru ile hareket etmeliyiz. Okullar vurulurken, çocuklar, kadınlar, gençler acımasızca katledilirken, düşlerinde Mescid-i Aksa’yı gören, Mescid-i Aksa şiirini yazan Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir teşkilat olarak Filistin’de uygulanan soykırıma karşı sessiz kalmıyor, tüm sendikalarımızla protestoları sürdürüyoruz.

Siyonist ideolojinin hedeflerini, siyonist terörün yaptıklarını ve nihayetinde ‘vadedilmiş topraklar’ hayalleri ile kirli planlarını, ülkemize olan düşmanlıklarını da biliyoruz. Eğitimciler olarak, hem protestolara devam etmeli hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem de İsrail’i destekleyen firmalara boykotu yaygınlaştırmalıyız. Gazze yangın yeri iken rahat durmayan, meydanları dolduran, hareketli tutan, Kudüs yürekli teşkilatımıza selam olsun.”

AdminAdmin