YEREL
Giriş Tarihi : 06-08-2023 14:20

Meteoroloji son raporu açıkladı! Sakarya için sürpriz tahmin

Son haftalarda Eyyam-ı Bahur sıcaklarıyla kavrulan Sakarya için meteorolojiden sürpriz bir tahmin geldi. Meteoroloji’nin son raporuna göre yeni haftada kent genelinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji son raporu açıkladı! Sakarya için sürpriz tahmin

Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini geçiren Sakarya’da "Eyyam-ı Bahur" olarak adlandırılan sıcak hava dalgası, son haftalarda etkisini iyice göstermeye başladı. 

HİSSEDİLEN SICAKLIK 45 DERECEYE ULAŞTI

Öyle ki Sakarya tarihin en sıcak yazlarından birini yaşadı. Eyyam-ı Bahur’dan dolayı kentte hissedilen hava sıcaklığı 45 dereceye kadar ulaştı.

SAKARYA İÇİN SERİNLETEN TAHMİN

Bugün de çöl sıcaklarıyla kavrulan Sakarya için meteorolojiden sürpriz bir tahmin geldi.

Meteoroloji tarafından yeni haftaya dair yayınlanan hava tahmin raporuna göre, önümüzdeki günlerde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. 

Rapora göre, Eyyam-ı Bahur sıcakları 7 Ağustos Pazartesi günü de devam edecek. En düşük sıcaklığın 22 derece olacağı Sakarya’da en yüksek sıcaklık ise 35 dereceyi görecek. 

YAĞIŞLAR CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK
8 Ağustos Salı günü beklenen yağış Sakarya’da etkili olmaya başlayacak. Bölgesel olarak yoğun miktarda yağış bırakıldığında oluşan mevzi yağışın etkili olması beklenirken, yağışla birlikte sıcaklıklar da gerileyecek. En düşük sıcaklığın 21 derece, en yüksek sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor. Nem oranı ise yüzde 94’leri görecek. 

9 Ağustos Çarşamba gününden 11 Ağustos Cuma gününe kadar yağışların etkisini sürdürmesi tahmin edilirken, en yüksek sıcaklıklar 4 derece daha gerileyerek 29 bandında seyredecek. 

Son zamanlarda etkili olan aşırı sıcaklardan boğulan Sakaryalılar, beklenen sağanak yağışlarla nefes alacak. 

İŞTE METEOROLOJİ'NİN YENİ HAFTAYA DAİR TAHMİN RAPORU

AdminAdmin