GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 18:57

Meteoroloji'den aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in olduğu 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporlarını paylaştı. Raporlara göre yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi. Sıcaklıkların 8 ila 10 derece düşeceği vurgulanırken, aralarında İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'nın yer aldığı 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği ve AKOM, yarın için fırtına ve kuvvetli yağmur uyarısında bulunurken Türk Hava Yolları da İstanbul için 40 seferi karşılıklı olarak iptal etti.

Meteoroloji'den aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in olduğu 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye’nin batı kesimleri yeni bir yağışlı havaya girmeye hazırlanıyor. Yağışlar şiddetli sağanak şeklinde olacak ve sıcaklıklar 8-10 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, yağışlar sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Yağışlı hava sistemi yarın (18 Kasım) gece saatlerine kadar etkili olacak. Yağışların en kuvvetli görüleceği yerler Ege, Marmara ve Akdeniz kıyıları olacak. İzmir, Balıkesir, Kırklareli ve İstanbul’un Avrupa yakasında cumartesi günü sel riski bulunuyor. İstanbul’da cumartesi gecesi şehir genelinde yağmur bekleniyor. Bu yağışlar barajlardaki su seviyelerini artırabilir.

Meteoroloji'den aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in olduğu 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Sıcaklıklar da yağışlı hava ile birlikte düşecek. İstanbul’da hissedilen sıcaklık hafta sonu ve gelecek hafta 13-15°C, Ankara’da 12-13, İzmir’de 16-18°C arasında olacak.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazar sabahından itibaren de İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yer yer fırtınanın etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İzmir’de yarından itibaren fırtına beklendiği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, “Cumartesi ilk saatlerden itibaren İzmir merkez ve kıyı ilçelerinde rüzgarın güney-güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzey-kuzeybatı yönlerinden fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

EditörEditör