GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-02-2024 12:48

Mezarlık mı, Yatırım Aracı mı? Tartışmalar Alevlendi!

Gölbaşı'nda Evcil Hayvan Mezarlığı Tartışması: Mahalle Halkı Değer Kaybından Endişeli, CİMER'e Başvurdu.

Mezarlık mı, Yatırım Aracı mı? Tartışmalar Alevlendi!

"Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Oluşturulan Evcil Hayvan Mezarlığı Tartışması Sürüyor: Mahalle Halkı Değer Kaybı ve Sağlık Endişesiyle CİMER'e Başvurdu"

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir şirketin 3 bin 804 metrekarelik alanda oluşturduğu evcil hayvan mezarlığı, mahalle halkının tepkisini çekiyor. Şirketin internet üzerinden yaptığı duyuru sonrası kısa sürede büyüyen mezarlık, çevrede yaşayanların endişelerine neden oldu. Mahalle sakinleri, mezarlığın çevredeki arazilerin değerini düşürdüğünü iddia ederek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulundu.

Mahalle muhtarı Basri Ergen'in dilekçesinde, bölgede yapılmak istenen konut imarının, mezarlık nedeniyle etkilendiği ve mahalle sakinlerinin sağlık endişesi yaşadığı belirtildi. Ergen, mezarlığın bölgede olumsuz bir imaj yarattığını ve kaldırılmasını talep etti.

Diğer yandan, şirketin yaptığı açıklamada ise mezarlığın yasal olduğu vurgulanarak, hijyen ve sağlık standartlarına uygun bir şekilde hizmet verildiği ifade edildi. Şirket, mevcut yerlerinde hizmetlerine devam etmek istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak, mahalle sakinleri ve şirket arasındaki tartışma devam ediyor.

EditörEditör