SPOR
Giriş Tarihi : 26-03-2024 13:58

MHK'nın Galatasaray - Antalyaspor maçı hakem toplantısı sızdırıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray - Antalyaspor maçı için yapmış olduğu çevrimiçi toplantının görüntüleri sızdırıldı. Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil'in karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya ile diyalogları dikkat çekti.

MHK'nın Galatasaray - Antalyaspor maçı hakem toplantısı sızdırıldı!

HER HAFTA YENİ BİR HAKEM TARTIŞMASI 

Süper Lig'de nefesleri kesen bir mücadeleye sahne olan şampiyonluk yarışında Galatasaray ile Fenerbahçe çekişmeye devam ediyor. Daha önce benzeri görülmemiş hakem tartışmalarının yaşandığı sezonda neredeyse her hafta farklı bir tartışma yaşanıyor.

G.SARAY-ANTALYA MAÇININ MHK TOPLANTISININ GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRILDI

G.SARAY-ANTALYA MAÇININ MHK TOPLANTISININ GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRILDI 

Milli ara olmasına rağmen bu hafta da daha önce benzerine rastlanmamış bir skandal meydana geldi. Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray - Antalyaspor maçı için yaptığı toplantının görüntüleri ve ses kayıtları sızdırıldı.​​​​​​​

HUGH DALLAS’TAN ABDÜLKADİR BİTİGEN VE YANKAYA’YA PENALTI SORUSU

HUGH DALLAS’TAN ABDÜLKADİR BİTİGEN VE YANKAYA’YA PENALTI SORUSU 

Merkez Hakem Kurulu Eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil, 1 Mart tarihinde Galatasaray - Antalyaspor maçının hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya ile yaptığı konuşma dikkat çekti. Sızdırılan görüntülerde Hugh Dallas'ın hakem Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya’ya Galatasaraylı Tete ile Antalyasporlu Sander van de Streek arasında yaşanan penaltı pozisyonunu sorduğu görüldü.

​​​BİTİGEN: GÖREMEDİĞİMİ VAR HAKEMİNE SÖYLEDİM

BİTİGEN: 'GÖREMEDİĞİMİ VAR HAKEMİNE SÖYLEDİM' 

Maçta pozisyonu önce devam ettiren, VAR uyarısı sonrası görüntüyü izledikten sonra penaltı kararı veren Abdülkadir Bitigen videoda "Burada yerim çok iyiydi. Top bir anda defanstan dönünce 11 numaralı defans oyuncusu maç esnasında benim önümü kapattığı için ben temas noktasını göremedim, göremediğimi de VAR hakemine söyledim. Daha sonra VAR, pozisyonu incelemeye başladı ve temas gördüğünü, APB'yi izledikten sonra beni incelemeye davet edeceğini söyledi. İzlemeye gittiğimde önce yavaş çekimde önce hücum oyuncusunun topa dokunduğunu, sonra mavili oyuncunun rakibine temas ettiğini gösterdi. Sonra bunu normal hızda izletti. Ben emin olabilmek için yakın temas istedim. Bundan sonra kararımı penaltı olarak verdim." ifadelerini kullandı.

EditörEditör