YEREL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 15:09

MHP Akyazı ilçe yönetimi Atatürk için Kuran-ı Kerim okuttu

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının yıl dönümünde MHP Akyazı tarafından Kur'an okunarak anıldı.

MHP Akyazı ilçe yönetimi Atatürk için Kuran-ı Kerim okuttu

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85. Yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenen anma törenleri ile anılırken Türk Milleti Ata’sına olan sevgi, saygı ve minnet duygularını en güzel bir şekilde  ifade etmeyi bildi. Ülkemizin zor günler geçirdiği bu günlerde O’na ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kez daha görüldü.

10 Kasım Sabahı Anıt önündeki ve daha sonra sosyal gelişim merkezindeki törenden sonra MHP Akyazı İlçe yönetimi de Akyazı’da bir ilki gerçekleştirdi.

MHP İlçe Başkanlığı tören sırasında ve Belediye yayın cihazlarından 10 Kasım akşamı saat 18.00 de Kubbeli Cevat Ayhan Yeni Camide Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Kuran-ı Kerim ve mevlütokutulacağını duyurdu ve Akyazı halkını okumaya davet etti.

Belirtilen saatte  camide toplanan vatandaşlar Din görevlilerinin güzel sesleri ile okudukları Kuran-Kerim ve ilahileri büyük bir huşu içinde dinlediler.

Okumanın sonunda Dua Cami İmam hatibi Metin Kolay tarafından yapıldı ve  yapılan dualar Bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz ile Onların Baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna bağışlandı. 

Cami cemaati Atatürk adına ilk defa böyle bir okuma yapılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek MHP İlçe Başkanı ve yönetimi ile okumayı gerçekleştiren din görevlilerine teşekkür ettiler.

AdminAdmin