EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-02-2024 12:48

Milli Eğitim'den Müjdeli Haber: Müfredat Değişiyor! Dersler Sadeleşiyor, Beceri Eğitimleri Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalıştığı müfredat değişikliğini tamamladı! 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacak yeni müfredat ile dersler sadeleşiyor, beceri eğitimleri öne çıkıyor.

Milli Eğitim'den Müjdeli Haber: Müfredat Değişiyor! Dersler Sadeleşiyor, Beceri Eğitimleri Geliyor!

Yeni Müfredatın Özellikleri:

  • Daha az bilgi, daha çok analitik düşünme: Yeni müfredatta, öğrencilere ezberden ziyade analitik düşünmeyi, yorumlamayı ve problem çözmeyi öğretecek şekilde daha az bilgi yüklemesi yapılacak.
  • Beceri eğitimleri: Beceri odaklı bir eğitim modeli benimsenerek, öğrencilerin günlük hayatta ihtiyaç duyacakları beceriler geliştirilecek.
  • Bize ait, bizim değerlerimiz ile inşa edilmiş: Yeni müfredat, milli ve manevi değerlerimize önem vererek, "iyi insan yetiştirmeyi" amaçlıyor.
  • Sınıf seviyesine uygun: Müfredat, her sınıf seviyesinin kapasitesine ve gelişim özelliklerine uygun şekilde tasarlandı.

Müfredat Değişiyor! Bakan Tekin: Dersleri Sadeleştireceğiz

Bakan Tekin'den Açıklama:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Müfredat dediğimiz şey çok dinamik olmalı. Sürekli güncellenmeli çünkü içinde yaşadığımız dönem gerçekten çok hızlı değişiyor. Bu anlamda bizim yaptığımız şey ise ciddi anlamda bir müfredat değişikliği. Ana paradigmasından tutun bize ait, bizim değerlerimiz ile inşa edilmiş."

"Mottosu 'iyi insan yetiştirmek' olan bizim referans değerlerimizin, iyi insan olmanın niteliklerinin içerisinde barındırdığı, bütün kurgunun buna göre dizayn edildiği ve çocuklarımızın pedagıjik gelişmelerine uygun bir biçimde, hem de sınıf seviyesi bazında kapasitelerine uygun bir biçimde dizayn edilen bir eğitim öğretim programından bahsediyoruz."

 

Yusuf Tekin kimdir? Yeni Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin kaç yaşında,  hangi görevlerde bulundu? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanacak?

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda kademeli olarak uygulamaya konulacak.

EditörEditör