GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2024 12:37

Milli Muharip Uçak Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türkiye'nin önemli teknoloji projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak Kaan, bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Milli Muharip Uçak Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen uçak, Ankara'daki Mürted Havalimanı'ndan kalktı ve test pilotu Barbaros Demirbaş'ın kontrolünde yaklaşık 45 dakika havada kaldıktan sonra üssüne geri döndü.

Uçuşun ardından TUSAŞ'tan yapılan açıklamada:

"Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşu başarıyla tamamlanmıştır."

"Uçuş test programı planlandığı şekilde devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşu, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Uçuşun başarıyla tamamlanması, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı üretebilen sayılı ülkelerden biri olduğunu da gösteriyor.

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Tek kişilik kokpite sahip uçak, azami 55 bin fite kadar çıkabiliyor. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın özellikleri arasında bulunuyor. Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, 5. Nesil uçak üretebilen 5 ülkeden birisi oldu.

ERDOĞAN İMZA ATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN'ın gövdesine 1 Mayıs 2023 tarihini yazarak imza atmıştı. Daha sonra KAAN'ın kokpitinde uçak hakkında bilgi alan Erdoğan, gazetecilere de el sallamıştı.

EditörEditör