Asayiş
Giriş Tarihi : 17-06-2026 12:05

MİT’ten DAEŞ’e Darbe: Medya Sorumlusu Ahmet Kazancı Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü DAEŞ’in sözde medya yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda kritik bir ismi daha yakaladı.

MİT’ten DAEŞ’e Darbe: Medya Sorumlusu Ahmet Kazancı Yakalandı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, örgütün “Horasan Vilayeti (ISKP)” yapılanmasında medya sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen Ahmet Kazancı, sınır hattında düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

“Abu Ubeyde” ve “Abu İbrahim” kod adlarını kullanan Kazancı’nın, daha önce yakalanan DAEŞ’in Türkiye medya sorumlusu “Abu Yasir Al Turki” kod adlı Özgür Altun’un ardından bu görevi devraldığı tespit edildi.

MİT’in istihbari çalışmalarıyla Kazancı’nın Afganistan-Pakistan bölgesine geçerek örgüt kamplarında faaliyet yürüttüğü, Türkiye’den bölgeye örgüt mensubu aktarımında aktif rol aldığı belirlendi.

Ayrıca Kazancı’nın Pakistan’da düzenlenen hava operasyonlarından sağ kurtulduğu ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaparak faaliyetlerini sürdürmeyi planladığı ifade edildi.

Sınır hattında yakalanan Kazancı’nın ifadesinde örgüt içindeki faaliyetlerini, aldığı eğitimleri ve propaganda çalışmalarını detaylı şekilde anlattığı öğrenildi.

Operasyonla birlikte DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik planlarının sekteye uğratıldığı, örgütün insan kaynağı ve propaganda ağının ise büyük ölçüde deşifre edildiği bildirildi.

AdminAdmin