FUTBOL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:32

MKE Ankaragücü, yarı finale yükseldi

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Maçta Olimpiu Morutan, Anastasios Chatzigovanis ve Garry Rodrigues'in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Bu galibiyetle birlikte MKE Ankaragücü, son üç sezonda evinde çıktığı 12 kupa maçında yenilgi yüzü görmedi.

MKE Ankaragücü, yarı finale yükseldi

Başkent temsilcisi, geçtiğimiz yıl da yarı finale yükselmiş ve bu başarıyı 23 yıl aradan sonra tekrarlamıştı. Kulübün basın sözcüsü Hüseyin Aytekin, Fenerbahçe'yi eleyerek yarı finale yükseldiklerini ve takımlarının kupada başarılı olma hedefinin olduğunu belirtti. Aytekin ayrıca, takımın kupadaki başarısının lig performansına da yansımasını umduklarını dile getirdi.

MKE Ankaragücü'nün kupadaki son üç sezondaki performansı oldukça etkileyici oldu. 2021-2022 sezonunda, 3. turda Somaspor'u 2-0 ve 4. eleme turunda Nazilli Belediyespor'u 3-0 yenerek ilerlemişti. Geçen sezon ise yarı final yolunda sahasında Amed Sportif Faaliyetler (6-2), Tuzlaspor (2-0), Beşiktaş (1-1), Trabzonspor (3-1) ve RAMS Başakşehir'e (2-2) karşı mücadele etmiş ve bu maçlarda kaybetmemişti. Sarı-lacivertliler, aralarında Beşiktaş, Trabzonspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe'nin de yer aldığı 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmişti.

MKE Ankaragücü, son olarak 2020-2021 sezonunda Kocaelispor'a 2-1 yenilmişti. Kulübün basın sözcüsü Hüseyin Aytekin, taraftarın büyük desteğinin takımın başarısında önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, bu takımın kupayı kazanacak güce sahip olduğunu ifade etti. Aytekin ayrıca, kupadaki moralin lig performansına yansıması gerektiğini ve önlerindeki lig maçlarında çıkışlarını sürdürmeye odaklandıklarını belirtti.

EditörEditör