EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 17:31

MOGAN Tavan Bozdu mu, Düşer mi, Yükselir mi?

Son halka arzlardan biri olan Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş hissesi MOGAN tavan bozdu mu, düşer mi, yükselir mi; inceleyelim.

MOGAN Tavan Bozdu mu, Düşer mi, Yükselir mi?

SPK’nın onay verdiği son halka arzlardan biri olan Mogan Enerji; Şubat ayının son günlerinde talep toplamış ve Mart ayının ilk haftasında da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. 11,33 TL’den halka arzı gerçekleştirilen MOGAN bugün (13 Mart Çarşamba) ilk kez tavan bozdu. Dünü tavan kapattıktan sonra bugünü eksi fiyatla açan hisseler ile ilgili olarak; MOGAN tavan bozdu mu, düşer mi, yükselir mi, gibi pek çok soru yatırımcılar tarafından dile getirilmeye başlandı. Arz Takvimi okuyucuları ile birlikte irdeleyelim.

MOGAN Tavan Bozdu, Borsadaki En Hacimli Kağıt Oldu!

Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş hissesi MOGAN, geçtiğimiz hafta başladığı tavan serisine bugün itibariyle son verdi. Halka arzının akabinde tavan serisiyle BIST macerasına başlayan ve dünü tavan fiyattan kapatan MOGAN, bu sabah da saat 9.50’ye kadar teorik eşleşmede tavanda görünüyordu. Ancak alımda bekleyen milyonlarca lotun silinmesiyle birlikte hisse günü dün ki seviyesinin altında açtı.

İLGİLİ HABERMogan Enerji Kimin? MOGAN Ne İş Yapar?

Son halka arzlardan biri olan Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş hissesi MOGAN tavan bozdu mu, düşer mi, yükselir mi; inceleyelim.

16 TL ile bugüne başlayan ve ardından düşmeye devam eden MOGAN, kısa sürede 15.20’ye kadar gerileyerek devre kesti. Ancak hissenin toparlanması kısa sürmedi ve bu seviyeden atağa kalkarak önce 16 lira ve ardından da 17 lira sınırını geride bıraktı. Tavana doğru giden MOGAN; 18,22 liralık tavan seviyesini göremeden 17,99 TL’den geri döndü.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

MOGAN Yükselir mi, Düşer mi?

An itibariyle 17,7 TL düzeyinden işlem görmekte olan MOGAN’ın seans kapanışına kadar nasıl bir performans sergileyeceği yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Şimdiye kadar yaptığı 6,6 milyar TL’lik hacimle BIST de bugünün en hacimli kağıdı konumunda bulunan hisse, gün içerisinde bir kez daha tavan denemesi yapabilir.

MOGAN Tavan Bozdu, Borsadaki En Hacimli Kağıt Oldu!

MOGAN Tavan Bozdu, Borsadaki En Hacimli Kağıt Oldu!

Kurumsal alıcıların hisseye ilgi gösterdiği AKD incelemesinde görülmekte. Bununla birlikte, halka arzdan pay alan pek çok bireysel yatırımcının da kağıttaki satışı devam ediyor. Bu nedenle, MOGAN için henüz yön tayin edebilmek mümkün görünmüyor. Hissenin bugün görmüş olduğu en düşük seviye olan 15,19 TL’nin de artık destek seviyesi olarak düşünüldüğünü belirtebiliriz.

MOGAN’ın bundan sonra göstereceği performans için hissenin grafiğini, aracı kurum dağılımını ve el değiştirme oranını takip etmek yararlı olabilir. Şirketin temel göstergelerinin sağlam olduğu görülmekle birlikte, küçük bir tahtası olmadığını da hatırlatalım. 262 milyon lotun üzerinde halka açık hissesi bulunan MOGAN’ın güncel tahtası takribi 5 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

EditörEditör