FUTBOL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 03:02

Montella'dan büyük başarı! 2 maçta A Milli Takım tarihine geçti

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya'yı 4-0 yenen A Milli Takımımız, 6. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Bu başarıyla teknik direktör Vincenzo Montella, A Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonası'na götüren ilk yabancı teknik direktör oldu.

Montella'dan büyük başarı! 2 maçta A Milli Takım tarihine geçti

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Letonya'yı 4-0 yenen A Milli Takımımız, 6. kez turnuvada mücadele etme hakkı kazandı. Bu başarıyla Vincenzo Montella da bir ilke imza atmayı başardı.

Milliler, Avrupa Şampiyonası'nda 3'ü üst üste olmak üzere 6. kez mücadele edecek. A Milli Futbol Takımı, Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en önemli organizasyonunda ilk kez 1996'da boy gösterdi. Ay-yıldızlılar, İngiltere'de düzenlenen EURO 1996'ya gol atamadan ve puan alamadan grup aşamasında veda etti.

 

Türkiye, EURO 2000'de ise çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvada 4 puanla gruptan çıkan milliler, çeyrek finalde ise Portekiz'e elendi.

Milliler, en büyük başarısına ise 2008'de imza attı. İsviçre ve Avusturya'da organize edilen EURO 2008'de yarı final oynayan milli takım, Almanya'ya mağlup olarak elendi. A Milli Takım, EURO 2016 ve EURO 2020'ye ise grup aşamasında veda ederek beklentilerin uzağında kaldı.

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa Şampiyonası'na götüren ilk yabancı teknik direktör olarak tarihe geçti.

EditörEditör