EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:46

"Motorine Büyük Zam Geliyor: Litre Başına 1.03 TL Artış Bekleniyor"

"Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimler, benzin ve motorin fiyatlarındaki gelişmeleri etkilemeye devam ediyor. 20 Ocak Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine litre başına 1.03 TL'lik bir zam bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların ve uluslararası piyasalardaki değişkenliklerin etkisiyle, akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri takip eden vatandaşlar, önümüzdeki günlerde motorin fiyatlarında artış yaşanacağını öğrenmiş bulunuyor.

Motorine büyük zam geliyor - Mavi Marmara Gazetesi

20 Ocak Cumartesi günü itibarıyla geçerli olması beklenen zamla birlikte, motorinin litresi 40 lirayı aşarak yeni bir rekora imza atabilir.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve döviz kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.

Motorine büyük zam geliyor - 14.10.2023, Sputnik Türkiye

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimleri duyuran EPGİS'in, EPDK'nın açtığı dava süreci sonlanana kadar fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmama kararı almasının ardından, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili haberlerin takibi daha da önem kazanmış durumda."

AdminAdmin