GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-01-2024 13:48

MSB: Irak ve Suriye’de 45 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB: Irak ve Suriye’de 45 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Ocak’ta Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava harekatlarında 15 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye’de ise TSK harekat alanlarında tesis edilen güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri devam etti. Son bir haftada 7 taciz ve saldırı gerçekleştirilirken, anında ve misliyle verilen karşılık ile 35 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınır hattında ise yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 132 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 1’i PKK/YPG terör örgütü mensubuydu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu unsurlarının da katılımıyla bir yıl önce başlatılan harekat sonucu, 200'den fazla meskun mahalde kontrol, terör örgütü üyelerinden arındırılırken, 2 bin kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.

Türkiye, kritik bölge ve coğrafyalarda getirdiği çözüm önerileri ve istikrara sunduğu katkılarla müzakere süreçlerinin vazgeçilmez bir ülkesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri de terörle mücadele ve hudut güvenliği ile mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasının yanı sıra bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmektedir.

AdminAdmin