EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-12-2023 11:59

Müfredatta yenilik: Ortaöğretim ve liselere ′Türk sosyal hayatında aile′ dersi getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 'Türk Sosyal Hayatında Aile' adlı bir dersin seçmeli ders kapsamına alındığını duyurdu.

Müfredatta yenilik: Ortaöğretim ve liselere ′Türk sosyal hayatında aile′ dersi getirildi

Dünyada ve ülkemizde "aile" kavramı giderek tartışmalara neden olan bir konu. Kavramın toplumsal hayattaki yeri ve önemi çok tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığından "aile" ile ilgili bir hamle geldi.

MEB, ortaokul ve liselerde "Türk Sosyal Hayatında Aile" adlı bir dersin seçmeli ders kapsamına alındığını ve 72 saatlik bu dersin müfredatının hazırlandığını duyurdu.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçen "Türk Sosyal Hayatında Aile" dersi 4 üniteden oluşacak. Müfredatta "ailenin önemi", "aile olmak", "Türk aile yapısının tarihsel süreci" ve "toplumsal değişim ve aile" konuları işlenecek.

Derste yer alan 'ailenin önemi' bölümünde aile kurumunun önemi, ailenin temel işlevleri ve anne-baba rolleri konuları anlatılacak. Derste öğrencilere ailenin 'fıtrata yani yaradılış maksadına uygun' olduğu konusu anlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı bu derslerde, ailedeki bozulmaların toplumsal yapıyı da olumsuz etkileyeceği üzerinde duracak; ailenin gelişimine katkı sağladığı düşünülen örf, adet ve gelenekleri müfredatta işleyecek.

Ayrıca derslerde öğrencilerin ailelerinin tarihi öğrenmesi de teşvik edilecek. Öğrencilerden aile tarihini araştırmaları istenecek. Bu araştırmalarda ailelerine ait fotoğraf, mektup ve ailevi belgeleri bulmaları istenecek.

Dersin müfredatında en dikkat çeken konu ise öğrencilerden düğün, bayram ve iftar sofraları gibi özel günlerin konu alındığı filmlerin izlenmesinin istenmesi. Bununla öğrencilerin ailenin bir arada olduğu anların önemini anlaması isteniyor.

 

AdminAdmin