SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 13:11

Muharrem İnce, Sakarya Büyükşehir adayı da açıklandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ile ittifaka kapısını kapatarak, "Ayrı dünyaların insanlarıyız" derken aralarında Sakarya Büyükşehir adayının da olduğu bazı belediye başkan adaylarını açıkladı

Muharrem İnce,  Sakarya Büyükşehir adayı da açıklandı

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan, 2023'teki seçimler öncesinde de Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi'nin adayı iken yarıştan çekilen Muharrem İnce 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik kararlarını açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kısıtlı imkanlarla dahi her yerde seçime girip, alabildikleri kadar belediyeyi partisine katacağını belirtti. İnce ayrıca CHP ile ittifak iddiası üzerine "Ayrı dünyaların insanlarıyız" ifadesini kullandı.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yerel seçim kararını açıkladı. İnce, "Kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız." ifadelerini kullanarak CHP'yle ittifak sorusuna da "Ayrı dünyaların insanlarıyız" diyerek kapıyı kapattı.

 

"AYRI DÜNYALARIN İNSANIYIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin genel politikalarına yönelik bazı eleştirilerde bulunan Muharrem İnce şöyle konuştu:

 

Bu arkadaşları herkesi terk ettiği günlerde ben elimi uzattım ama şunu gördüm ki biz özellikle ben onlarla aynı dünyanın insanı değiliz. Ayrı dünyaların insanıyız. Bakın anlatayım neden? Tane tane anlatacağım, herkes anlayacak.
1991 seçimlerini bu arkadaşlarım bilmiyor. Çünkü partinin hafızasını bilmiyorlar. Çünkü yoklar. Gençlik kolunda yoklar, ilçe yönetiminde yoklar, il başkanlığında yoklar. 89 başarısından sonra 91'de nasıl rezil olduğumuzu bu arkadaşlarım hatırlamıyor. SHP'nin iş birliğinden sonra seçim başarısının nasıl dip yaptığını bu arkadaşlarım bilmiyorlar. Özgür Bey de bilmiyor, Ekrem Bey de bilmiyor. Çünkü siyasi hafızaları ona yetmez. O derinlikleri yok."

CHP'li yöneticilerin "Dersim" söylemleri ve terörle mücadele konusunda eleştirilen hamlelerine de değinen Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı:

 

"Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adı Tunceli'dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu. Neden ayrı dünyaların insanlarıyız anlatıyorum… Şeyh Sait bir haindir. Atatürk Nutuk'ta böyle demiştir, böyledir. Şeyh Sait bir haindir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi. Hiç kimse küçük eşit değildir. Herkes eşittir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. 12 Eylül günlerinde Diyarbakır hapishanesinde Kürtler ayaz yemiştir, Mamak'ta ülkücüler ayaz yemiştir, Metris'te solcular ayaz yemiştir. O ayaz yemiş, bu ayaz yemiş, o onu unutmazmış. Bunlar doğru işler değildir. Terör bildiri Meclis'e geldiği zaman ben AKP'yle aynı A4'te olmam diyemezsin. Terör olduğu zaman terörle mücadeleye destek olacaksın. Kahramanların moralini bozmayacaksın. Dağda eksi 30derecede yatan çocuklara moral vereceksin. Onları üzmeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı, ben orada olsaydım İsveç'in NATO'ya dönüşüne 'evet' oyu vermezdim. İsveç teröre desteğini kesti mi ki? AKP verebilir. AKP emperyalistlerle kucak kucağa oturmuş. CHP sana ne oluyor da evet diyorsun? Ayrı dünyaların insanlarıyız. Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum; arkadaşlar bir siyahla beyaz kadar ayrıymışız zaten. Nasıl beraber olacağız?"

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yukarıda özetle verdiğimiz açıklamalarının ardından aralarında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayının da olduğu 13 belediye başkan adayını açıkladı.

Memleket Partisi'nin 13 adayı şu isimler oldu:

- Sakarya Büyükşehir Belediyesi: Ali Sarı (Avukat)

- Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: Salih Eskici

- Bilecik Belediyesi: Hüseyin Korkmaz

- Yalova Belediyesi: Fatih Elönü

- Mersin Tarsus Belediyesi: Haluk Bozdoğan

- Ankara Şereflikoçhisar Belediyesi: Mahmut Celal Uysal

- Artvin Kemalpaşa Belediyesi: Yekta Faik Yılmaz

- Aydın Nazilli Belediyesi: Ali Çetinkaya

- Eskişehir İnönü Belediyesi: Hamdi Tosunoğlu

- Bozüyük Belediyesi: Talat Halefoğlu

- İzmir Bayındır Belediyesi: Ali Erişen

- İzmir Tire Belediyesi: Nihat Koç

- Samsun Canik Belediyesi: Furkan Güler

AdminAdmin