GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 14:35

Naci Görür'den 7.5'lik Deprem Uyarısı: "Adapazarı Körfezi'nden Başlayıp..."

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da beklenen depremin 7.5 büyüklüğünde olabileceğini ve Adapazarı Körfezi'nden başlayıp Tekirdağ'a kadar uzanan bir alanda gerçekleşebileceğini söyledi. Görür, Silivri açıkları ile Tekirdağ açıkları arasındaki kesimde bir deprem beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Naci Görür'den 7.5'lik Deprem Uyarısı:

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da beklenen depreme ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Görür, Marmara Denizi'nin kuzey kolu üzerinde, Adapazarı Körfezi'nden başlayıp Tekirdağ'a kadar uzanan 160 kilometrelik bir alanda 7.2 ile 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini söyledi.

Son dakika haberleri: Prof. Dr. Naci Görür'den iki kent için çarpıcı uyarı

Görür, Marmara Denizi'nin güney kısmında bulunan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunun ise kuzeydeki kadar enerji biriktirmediğini ve bu nedenle yakın zamanda bu alanda bir deprem beklenmediğini ifade etti.

İstanbul için 7.2 ile 7.5 arasında bir deprem beklediklerini vurgulayan Görür, bu depremin Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı'nın kırılmasıyla gerçekleşebileceğini kaydetti.

Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekti: Naci Görür'den deprem uyarısı

Görür, Silivri açıkları ile Tekirdağ açıkları arasındaki kesimde 1912 yılında Şarköy Depremi'nin gerçekleştiğini ve bu nedenle bu alanda bir deprem beklemediklerini de sözlerine ekledi.

EditörEditör