GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 18:07

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Davasında Karar!

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım" suçundan haklarında verilen hükümler Yargıtay'da bozulan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in yeniden yargılandıkları davada karar verildi. Ilıcak, örgüte yardımdan 5 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Davasında Karar!

Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs' suçundan yargılanıyordu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü Türk Ceza Kanunu'nun 220/7'nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle bozmuştu.Bugünkü duruşmada son savunmalarını yapan sanıklardan Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 3 ay, Ahmet Hüsrev Altan'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Fevzi Yazıcı ise "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakup Şimşek ise beraat etti. 

EditörEditör