YEREL
Giriş Tarihi : 14-12-2023 14:54

Nuri Bayar Ortaokulu'ndan anlamlı Ankara gezisi

Nuri Bayar Ortaokulu öğrenci ve velileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Ankara'da ziyaretlerde bulundu.

Nuri Bayar Ortaokulu'ndan anlamlı Ankara gezisi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Nuri Bayar Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü Danışman Öğretmeni Yeter Kara başkanlığında, 5 Kasım'da 6. sınıf öğrenci ve velilerine, 26 Kasım'da ise 7. sınıf öğrenci ve velilerinin katılımıyla Ankara’ya gezi düzenlendi.

Başta Anıtkabir olmak üzere birçok müze alanı gezen öğrenci ve veliler; Ankara’nın tarihi havasını doyasıya yaşadılar. Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, Kurtuluş Müzesi (1. TBMM Binası), 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi, İş Bankası Müzesi, Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi, Türk Tarih Müzesi ve Millet Kütüphanesi gezi kapsamı içerisinde yer aldı.

Öğrenci ve velilerin en çok etkilendiği alan ise Anıtkabir oldu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gezide günün anısı için bol bol fotoğraf çekildi.  Danışman Öğretmen Yeter Kara "Tarihine sahip çıkan bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Atamızın emanetleri emin ellerde. Nesilden nesile devredilecek ve ilk günkü özenle korunacaktır. Öğretmenleri olarak evlatlarımızı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Öğretmenlerden Burcu Aydoğdu, Hasibe Pekçtein, Kezban Ayduman, Yudum Cenkiz, Hatice Yılmaz, Mustafa Günaydın ve Nurdan Küçükyumru da geziye sorumlu öğretmen olarak katılarak, öğrenci ve velilerin duygularına ortak oldu.Nuri Bayar Ortaokulu'ndan Anlamlı Ankara Gezisifd48Df39 Ad6C 424B 8Bf3 77690Bd7960A

AdminAdmin