SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-10-2023 17:20

O hastane 2024 yatırım planına alınacak!

Erenler'de yapılması planlanan ve yaşanan büyük deprem sonrasında revize edilen yatırım öncelikleri sebebiyle 2023 yatırım programından çıkartılan Erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Sakarya heyetini ağırlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin 2024 yatırım planına alınacağını belirtti.

O hastane 2024 yatırım planına alınacak!

2022 yılında merhum Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aldığı müjdeyle Sakarya Erenler'de yeni bir diş hastanesi yapılacağı duyurulmuştu. Serdivan'daki Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nden daha büyük bir kapasiteye sahip olması planlanan yeni hastane, Sakaryalıların büyük bir beklenti içinde olduğu projeler arasında yer alıyordu.

Erenler'de yapılması beklenen hastane projesi, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen büyük depremler sonrasında revize edilen yatırım öncelikleri sebebiyle 2023 yılı yatırım programından çıkartılmıştı. 2023 yatırım programından çıkartılan Erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci, Murat Kaya ve Ertuğrul Kocacık ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Erenler'de yapılacak yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin 2024 yatırım planına alınacağını duyurdu.

Tever, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

* Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı Sakarya Milletvekillerimiz ile birlikte makamında ziyaret ettik.

* Sakarya’mızın başta şehir hastanesi olmak üzere, sağlık alanındaki yatırımlarını, ihtiyaçlarını ve projelerini konuştuk.

* Erenler’deki Sakarya Ağız ve Diş Merkezi ile ilgili proje etüt ve planlama çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanılacak ve 2024 yatırım planına alınacaktır.

* Tıbbi cihaz, hastanelerimizin ekipman ihtiyacı ve ilimizin ambulans araç ihtiyacı başta olmak üzere değişik branşlardaki hekim taleplerimizi de bu görüşme vesilesiyle Sayın Bakanımıza ilettik.

* Kıymetli Bakanımıza şehrimize olan ilgisi ve misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz.

AdminAdmin