YEREL
Giriş Tarihi : 10-10-2023 12:07

Oda başkanı 350 liraya sattığı tarifeleri almayan esnafı belediyeye şikâyet etti!

Sakarya'da odanın hazırladığı son tarifeyi almayan berber esnafının kapısını zabıta görevlileri çaldı. Denetimin ardından; Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, odanın hazırladığı ve 350 liraya sattığı tarifeyi almayan esnafın denetlenmesi için belediyelere yazı gönderdiği ortaya çıktı. AYRINTILAR...

Oda başkanı 350 liraya sattığı tarifeleri almayan esnafı belediyeye şikâyet etti!

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, eylül ayında tarife güncellemesi yaparak tıraş fiyatlarını yükseltti.
Esnaf odasından üyelere atılan mesajda; tarife müracatlarının isim ve adres bilgileri ile birlikte 350 liralık bedelle birlikte 22 Eylül'e kadar alınacağı, basım işleminin ardından da ay sonunda dağıtılacağı bildirildi.

"BELEDİYELERİN DENETİM YAPACAĞI BİLGİSİNİ ALDIK"

Maliyeti 20 lira bile olmayan tarifelerin 350 liraya satılıyor olması bir kısım esnafın tepkisini çekerken, oda başkanı Haluk Hacıoğlu'nun tepkilere cevaben belediyelerin dükkan dükkan gezip denetim yapacağı bilgisinin alındığını söylediği öğrenildi.

ZABITA DENETİME ÇIKTI...

Aradan geçen zamanda çok sayıda berber esnafı yeni tarifeyi odadan almadı.
Son günlerde belediyelerin zabıta ekipleri ise berber esnafını gezerek tarife denetimi yapmaya, güncel tarifesi bulunmayanlara ceza kesmeye başladı.

BAŞKAN ŞİKÂYET ETMİŞ

MEDYABAR, belediyelerin denetiminin arkasından oda başkanı Haluk Hacıoğlu'nun çıktığını öğrendi.
Alınan bilgiye göre başkan Haluk Hacıoğlu, 3 Ekim günü ilçe belediyelerine yazı gönderdi.
Güncel tarifeyi almayan esnafların denetlenmesini isteyen başkan Hacıoğlu, "Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yeni çıkardığımız fiyat tarifesi ile ilgili genel hükümlerde beşinci maddede belirtildiği üzere "Bu tarifeye uymayanlar ve işyerinde bulundurmayanlar hakkında 5362 sayılı kanunun 11, 23 ve 24'üncü maddeleri ve mahalle idarelerin teftiş ve denetim mevzuatına ve genel hükümlerine göre işlem yapılır."
Berber işyerlerinin fiyat tarifesi bulundurup bulundurmadığı ile ilgili denetim yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin