YEREL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 17:35

Oda başkanına hapis cezası!

Sakarya'da görev süresinde zimmet ve resmi belgede sahtecilik yaptıkları belirlenen eski ziraat odası başkanı, oda sekreteri ve yönetim kurulu üyesi hakkında hapis cezası verildi. Söz konusu isimlerin yönetimdeyken zamanın parasıyla 300 bin liraya yakın zimmet yaptığı ve o dönem biriken borçlar nedeniyle daha sonra odanın hizmet verdiği iş yerinin satıldığı öğrenildi.

Oda başkanına hapis cezası!

Alınan bilgiye göre Pamukova Ziraat Odası'nda 2007 - 2015 yılları arasında başkanlık yapan Erol Bakar, 2015 yılında gerçekleşen kongreyi kaybetti. Yeni gelen yönetim kurulu odanın mali hesaplarında sorun olduğunu belirleyince Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) müfettiş istendi. Müfettiş incelemesinde 300 bin liraya yakın maddi kayıp ve usulsüzlükler belirlenince TZOB İktisadi İşletmesi ve Pamukova Ziraat Odası Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Erol Bakar'ın başkan olduğu dönemde kesilen makbuzlarda karbon kağıt kullanılmadığı, taraflara yüksek bedel kesilirken oda kaydına düşük bedellerin yazıldığı belirlendi. Oda yönetim kurulunun toplantı yapmadığı zamanlarda ise yönetim kurulu üyelerinin imzaları atılarak kararlar alındığı ortaya çıktı.

Erol Bakar'ın kongreyi kaybettiği süreçte oda hakkında çok sayıda icra dosyası açıldı. Aynı dönemde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) 33 bin TL, Maliyeye 23 bin TL, muhasebeye 17 bin TL'ye başta olmak üzere çeşitli kalemlerde toplam 102 bin liralık borç yapıldığı belirlendi. Yeni yönetim kurulunun ise TZOB'un kararı doğrultusunda borçları ödemek için odanın hizmet verdiği iş yerinin satılmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava geçtiğimiz günlerde karara çıktı. 2007 - 2015 yılları arası Pamukova Ziraat Odası Başkanı olan Erol Bakar, zimmet suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, görevi kötüye kullanmak suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Oda sekreteri E.K. ve yönetim kurulu üyesi M.B. ise zimmet suçundan ayrı ayrı 9 yıl 4 ay ve resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 11 yıl 10 ay hapis cezası aldı.
Odanın muhasebe defterini tutan Ş.P. ise görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası alsa da mahkeme heyeti hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Hapis cezasına çarptırılan eski Ziraat Odası Başkanı Erol Bakar ve diğer isimler hakkında karara itiraz yolu açık olduğu için tutuklama kararı verilmedi. Söz konusu isimlerin 6. Ağır Ceza Mahkemesi kararını temyize başvurdukları öğrenildi.

Üst mahkemeler kararı onarsa eski başkan ve yöneticiler infaz için cezaevine alınacak.

EditörEditör