GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2022 15:06   Güncelleme : 16-10-2022 15:06

Okan Buruk'a çok sert sözler! "Kötü bir Terim taklidi"

Tüm Spor - Galatasaray'ın 2-1 mağlup olarak Kayseri'de 3 puan bıraktığı karşılaşmanın ardından köşe yazarları sarı-kırmızılı futbolcuları ve Teknik Direktör Okan Buruk'u sert sözlerle eleştirdi.

Okan Buruk'a çok sert sözler!

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor'a konuk olan Galatasaray sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Ev sahibi Kayserispor ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Barış Alper Yılmaz'ın golü Galatasaray için teselliden öteye gidemedi.

Spor medyasında Galatasaray'ın mağlubiyetinin ardından yapılan bazı yorumlar şöyle:

MEHMET DEMİRKOL: SKOR 2-1 AMA OYUN DAHA KÖTÜ

İki golde de korkunç savunma hatalarının bu duruma eşlik ettiğini söylemek lazım. Açık söylemek gerekirse devre arası değişiklikleri de bunda büyük bir değişiklik yapmadı. Kayserili ouncuların yorgunluktan da kaynaklanan konsantrasyon kaybı ve 5 oyuncuyu değiştirme sonrası iş biraz değişti. Oyun planına sadakat törpülendi. Tabii giren oyuncuların iyice risk alan rakiplerine gol atma yarışına girmeleri de bunda rol oynadı. Ancak Galatasaray’In akın yoğunluğu yine istenen seviyede değildi. Okan Buruk’un unutmak isteyeceği bir maç oldu. Skor 2-1 ama oyun bundan çok gerideydi. (Fanatik)



DENİZ ÇOBAN: ICARDI'NIN ŞUTUNDA PENALTI OLMALIYDI

Geçmiş kariyeri çok parlak olmayan ve bu sezon ilk kez dört büyük takımın maçına VAR olarak atanan Erkan Engin, bu maç için bence riskli bir atamaydı. MHK gereksiz bir risk aldı. Maçın henüz 25. saniyesinde bana göre net bir penaltı atlandı. Icardi’nin şutunda Hosseini’nin koluna gelen topta hakem devam dedi. Pozisyonda Kayserili oyuncu kollarını sakınmaya çalışıyor gibi görünse de sağ kolunu açarak topun geçmesini önlüyor. Avuç içiyle kaleye giden topun önüne kolunu bariyer olarak koyuyor. Burada karar Galatasaray lehine penaltı olmalıydı ve Kayserili oyuncuya sarı kart gösterilmeliydi. Buradaki ana sorun ise VAR’da bulunan Erkan Engin’in bu pozisyondan şüphelenmemesiydi. Pozisyon VAR’da kontrol dahi edilmedi. 10. dakikada Kayserililerin penaltı beklediği pozisyonda Muslera’nın rakibine penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Devam doğruydu. 22'de Gavranovic’in golünden önce faul tartışmaları vardı. Kritik bir karardı ama ben hakemin doğru karar verdiğini düşünüyorum. Kayserili oyuncu topa uzanıyor ve rakibi Boey’den önce topla oynuyor. Hamlede geciken Boey de rakibine vuruyor. Kayserili oyuncunun rakibine faulü gerektirecek bir hamlesi bence yoktu, gol kararı doğruydu. 55'te Galatasaray’ın VAR marifetiyle iptal edilen golünde hakemler yanılmadılar. Kurala göre top: “Ele/kola temas ettikten sonra kaleye girerse, gol geçerli olmaz.” Dolayısıyla iptal kararı doğruydu. (Fanatik)



ERMAN TOROĞLU: BU İZNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Galatasaray bir hafta bay geçti ve Okan Buruk futbolculara izin verdi. Senin takımın bu sene birbirini yeni tanıyor. Fizik olarak da hazır değil, bu izni anlamak mümkün değil. Bu arada Galatasaray'ın mümkün olduğu kadar maç yapması lazım ki birbirini tanısınlar. Nitekim sıkıntısını Kayserispor'a karşı da gösterdiler. Oyun kurallarını değiştiriyorlar ama yorum olarak anlamak mümkün değil. Bir defansın kolu kapalıysa penaltı vermiyorsun doğru, neden vücuda yapışık. Hücumcunun koluna çarparsa kolu yapışık da olsa iptal ediyorsun. Mantık olarak anlamak mümkün değil. 'Bir deli bir kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz' ya onun gibi bir şey. (Sabah)



AHMET ÇAKAR: MAÇTAKİ İKİ KRİTİK KARAR DA DOĞRU

Sonuçta Galatasaray kaybetti ama asıl önemlisi, Okan Buruk artık ciddi ciddi tartışılmaya başlanacak. Tartışanlar da haklıdırlar. Kağıt üzerinde böyle oyuncuları olan bir takım böyle kötü oynayamaz, böyle kötü mücadele edemez ve bu sonuçları alamaz. Hakem Arda Kardeşler'in bence iki tane kritik kararı var. İlki G.Saray'ın yediği ilk golden önce Sacha Boey'e faul yapılıp yapılmadığı. Bence ayaklar çarpışıyor, karar doğru. G.Saray'ın sayılmayan golünde de VAR hakemi haklı. Zira FIFA kuralına göre bir gol istemeden de olsa çarpma da olsa el ya da kolla atılmamalı. Sayılmayan golde top Barış Alper'in koluna çarpıp kaleye giriyor, iptal kararı doğru.(Sabah)



SERDAR ALİ ÇELİKLER: KÖTÜ BİR FATİH TERİM TAKLİDİ

Okan Buruk hala G.Saray'a gelmedi. Twitter'a ya da yönetime göre kadro yapıyor. Şampiyon Hoca olduğunun farkına varamadı. Toreira - Oliviera ve Mertens diyordum baktım ki Abdülkerim de Kazımcan da sürekli her temasta yere atıyorlar kendilerini. O zaman ya fizik gücü son derece geride ya da Okan Buruk, Fatih Terim dönemindeki gibi "Hakeme itiraz ve kendini yere bırakıp faul alma çalışmaları" mı yaptırıyor. Türkiye Ligi zor bir lig. Kalitesiz ama zor. İsimler değil fiziksel yeterliliği olan arzulu futbolcularla oynanabilir ancak. Bunu de en iyi Okan Buruk bilir. Ama bunun gereğini sağlayamıyor. Oyun hariç her şeyi konuşuyor. Kötü bir Fatih Terim taklidinden başka bir şeye benzemiyor. Aslında Okan Buruk'un kendine tek bir soru sorması lazım: Bu benim istediğim kadro mu Erden Timur'la Dursun Özbek'in istediği kadro mu yoksa twitter'ın istediği kadro mu? Karar veremediği; kendi olamadığı sürece iki ileri bir geri olur. (Habertürk)



LEVENT TÜZEMEN: BURAM BURAM EYYAM KOKUYOR

Tecrübe sert bir öğretmendir. Önce sınav yapar sonra ders verir.. Bu tecrübe yere ceket atmakla kazanılmıyor. Akılla oluyor. Okan Buruk ve ekibi Kayserispor maçına kadar ciddi bir sınavdan geçtiler. Galatasaray zor kazansa bile takım olarak uyumlu, dikkatli, çalışkan, mücadeleci ve coşkuluydu. 17 puan toplayan Galatasaray'ın bir kadro istikrarı, oyun hafızası ve oyuncuların oynama alışkanlığı vardı. aSpor'daki 90'a programında, Kayserispor deplasmanının rotasyon açık olmadığını konusunda Okan Buruk'u uyarmıştım. Okan Hoca ne yaptı? İleride bir yabancı oynatmak adına Kerem'i oynatmayıp Kazımcan'a solbekte görev verdi ve önüne de fizik gücü sallanan Mertens'i monte etti. Kayserispor maçındaki kadro burum buram "Eyyam" kokuyordu. Çünkü Mata antrenmanlarda iyiydi. Mertens aman küsmesin diye ilk onbirde yer buldu. (Fotomaç)



SERKAN AKCAN: G.SARAY'IN SANTRFORU OLMAK ZOR

Icardi o kadar az topla buluştu ki, bir önceki Adana Demirspor maçındaki Gomis’in rolüne büründü. Okan Buruk’un senaryosunda Galatasaray’ın santrforu olmak zor. 10 futbolcu kendi arasında bir takım, santrfor o takımın dışında kalan yabancı. Yani en önde Icardi olmuş, Gomis olmuş fark etmiyor. O gün santrfor kim başlıyorsa oyuna küsüyor, küstürülüyor. Dakika 80 olduğunda Icardi sadece 14 kez topla buluşabilmişti. 1 Ekim’den bu yana Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor 4 maça çıkarken bu hafta sonu 5. maçlarını oynayacaklar. Oysa Galatasaray bu süreçte ikinci maçını dün gece oynadı. Bol bol taktik idman yapma fırsatına rağmen Kayserispor karşısında bu kadar acemice pozisyon hataları yapmak göze batıyor. Herhalde kaliteli ve kariyerli futbolcuların ağırlıkta olduğu bu kadro daha kötüsünü istese de oynayamaz. Okun Buruk’un acilen bu dağınıklığa çözüm bulması gerekiyor. (Fanatik)



BÜLENT TİMURLENK: NELSSON DIŞINDA KİMSE YOKTU

Galatasaray'da dün Nelsson dışında futbolcu olduğunu hatırlayan yoktu sahada. Ne ikili mücadele kazandılar ne de doğru pas üçgeni kurdular. Rakibin kaybettikleri her topta hızlı hücumlarla Muslera'nın kalesine gideceğini bilmiyormuşçasına dikine uzun riskli toplarla Çağdaş Atan'ın takımına davetiye çıkardılar. İki beki Onur ve Carole ile kanatları çok rahat savunan Kayserispor dinamizm ile bitirdiği ilk yarının ardından yine temposunu son bölüme taşıyamadı ama bu maça kadar sadece 9 gol atmış Galatasaray'ın 0-2'den dönebileceğini düşünen yoktu galiba. Teknik direktör Okan Buruk "elimde zengin kadro var" derken futbol fikirlerinin fakirliğine rakibi Çağdaş Atan faturayı kesti. Bir bay haftayla bu kadar geriye gidiyorsa takımı, Dünya Kupası arasında Florya'nın yolunu bile bulamaz bu futbolcular. Bakalım üçer üçer verdiği izinleri bu hafta iptal edecek kadar "kötü adam" olabilecek mi? "İyi" adamlığın bedelini ödedi çünkü bu karşılaşmada. (Sabah)



GÜNTEKİN ONAY: "PRES YOK, DİNAMİZM YOK..."

Futbolda dinamizm ve tempo günümüzde yeteneğin bile önünde. İcardi, Mertens ve Juan Mata fiziksel olarak çok geride. Yapılan değişiklerin ardından Galatasaray’ın baskı kurmasının nedeni sadece artan enerjisi. Kayserispor maç 2-0 iken Gavranovic, Mensah ve Emrah Başsan ile net fırsatları değerlendirebilmiş olsa daha da farklı bir skor çıkabilirdi. İlk 11’de 3 Türk futbolcu oynatma kuralı ve yaşı ilerlemiş Mertens ile Mata’nın fiziksel durumları, görünen o ki Okan Buruk’u zorlayacak. Bu takım 16 Eylül’den beri son 1 ayda sadece Adana Demirspor’a karşı oynayarak gitti Kayseri’ye ve fiziksel olarak iyi durumda değil. İyi çalışan ve organizasyonu üst seviye bir Galatasaray kesinlikle sahada yoktu. Pozisyon yok, pres yok, dinamizm yok, atak devamlılığı yok. Savunma güvenliği yok, alan daraltma yok. O kadar olumsuzluklar ile dolu bir Galatasaray’ın acilen toparlanmaya ihtiyacı var. (Hürriyet)

AdminAdmin