YEREL
Giriş Tarihi : 12-09-2023 18:35

Okul bahçelerinde geleneksel oyunlar oynanıyor

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Spor Sakarya projesi kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle okul bahçeleri öğrencilerin geleneksel oyunları oynayabilmesi için yeniden tasarlanıyor.

Okul bahçelerinde geleneksel oyunlar oynanıyor

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunların yapılabileceğine işaret etmesinin ardından harekete geçen Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okulların bahçelerine ilgili alanların oluşturulması adına Sakarya Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle çalışmalar sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında okul bahçelerine “seksek, yağ satarım bal satarım, köşe ve mendil kapmaca, tombik” gibi oyunların çizimleri yapılıyor.

Oluşturulan alanlarda öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde arkadaşlarıyla birlikte geleneksel çocuk oyunlarını öğrenerek keyifli vakit geçiriyor.

Sakarya Spor Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de Spor Sakarya projesi kapsamında katkı sağladığı etkinliklerin tüm okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

AdminAdmin