GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2026 16:21

Okul saldırılarına “siyah yürüyüş” tepkisi

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da düzenlenen okul saldırılarında bir öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybetti. Saldırıların ardından öğretmenler 3 gün iş bırakma eylemi yaparken, öğrenci ve velilerin protestoları da sürdü.

Okul saldırılarına “siyah yürüyüş” tepkisi

19 Nisan Pazar günü (Bugün) Sakarya’da öğretmenler, öğrenciler ve veliler, sendika ve sivil toplum kuruluşlarına ait bayraklar olmadan “Yastayız, isyandayız! Öğretmen ve öğrencilerimizi saygıyla anıyoruz.” pankartıyla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yeni Cami önünden Türk bayraklarıyla başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar araçlarından korna çalarak gruba destek verdi.

Meydana ulaşan kalabalık, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Platform sözcüsü Yücel Kaçar, eyleme tüm sendika ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiğini belirterek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Kaçar, Demokrasi (Kent) Meydanı’ndaki başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk büstü önünde tepkilerini ortak şekilde göstermek istediklerini ifade etti.

Saldırıda yaşamını yitiren öğrencilerin fotoğrafları üzerine karanfiller bırakılmasının ardından yapılan oturma eylemiyle protesto sona erdi.

Eyleme CHP Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Başkanı Oğuzcan Curoğlu, Anahtar Parti İl Başkanı Hakan Yazıcı, Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen sendikaları temsilcileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin