GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2024 13:39   Güncelleme : 27-02-2024 13:42

“Önceliğimiz Sakarya’yı afetlere hazır hale getirmek olacak”

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, yenidönemde önceliklerinin afetlere hazırlıklı bir şehir oluşturmak olduğunu belirterek,“Ekonomik ömrünü tamamlamış, afet riski taşıyan binaların dönüşümünü sağlayacak,arsa üretim ve toplu konut hamlesiyle güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir yapılar inşaedeceğiz. 7/24 deprem riskini ve olası afet hareketlerini kuracağımız Deprem İzleme Merkezi’nden takip edeceğiz.

“Önceliğimiz Sakarya’yı afetlere hazır hale getirmek olacak”

Çocuklarımız için afet eğitim parkını hayata geçireceğiz” dedi. Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, yeni dönemde çalışma planlarında önceliklerinin afetlere hazırlık olduğunu ifade ederek, yapılacaklara dair önemli açıklamalarda bulundu.
Sakarya’yı Türkiye Yüzyılının dirençli şehirlerine taşımak için seferberlik başlatacaklarının altını çizen Alemdar, afetlere dayanıklı, dirençli, güvenli, çevreye ve yeşile duyarlı, iklim ve su krizlerine karşı hazırlıklı bir şehir için durmadan çalışacaklarını kaydetti.

Dönüşüm ve toplu konut hamlesi
Sakarya’da deprem gerçeğini göz ardı etmeden çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Adayı Alemdar, “43, 67 ve 99 depremlerinde şehrimizde büyük yıkımlar gerçekleşti. 6 Şubat’ta ise ülkemizi yasa boğan asrın felaketini yaşadık. Depremin, şehrimizin ve
ülkemizin bir gerçeği olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Türkiye’ye örnek olan şehrimizdeki yatay mimari anlayışını sürdüreceğiz. Ekonomik ömrünü tamamlamış, afet riski taşıyan binaların dönüşümünü sağlayacak, toplu konut hamlesiyle güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir yapılar inşa edeceğiz. Sağlam zeminli alanlarda arsa üretip, sağlam konutların inşa edilmesine katkı sağlayacağız. Sakarya’nın Türkiye Yüzyılının dirençli şehirleri arasında yer alması için gayretle çalışacağız” dedi.

Deprem izleme merkezi ve afet eğitim parkı
Depreme hazırlık noktasında yeni bir izleme merkezi de kuracaklarını ifade eden Başkan Adayı Alemdar, “Afet odaklı planlama çalışmaları ile hazırlayacağımız afet eylem planı doğrultusunda deprem izleme merkezi kuracağız. 7/24 deprem riskini ve olası afet hareketlerini bu merkezden takip edeceğiz. Afet bilincinin oluşması için öncelikli çocuklar olmak üzere uygulamalı eğitimlerin verileceği afet eğitim parkını da şehrimize
kazandıracağız” diye konuştu.

EditörEditör