GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 15:47

'Önceliğimiz Tığcılar olacak'

Adapazarı Tığcılar Mahallesi muhtar adayı Hüseyin Kınay, “Şehrin en merkezi mahallerinden biri olan Tığcılar’ın, modern bir yüze kavuşması ve yeni imkanlara kavuşması önceliğimiz olacak” ifadelerini kullandı.

'Önceliğimiz Tığcılar olacak'

Türkiye, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimde sadece belediye başkan adaylarını değil, mahalle muhtarlarını da seçecek. Türkiye genelinde 32 bin 245 mahalleden biri olan Tığcılar Mahallesi, muhtar adayı Hüseyin Kınay ile bir kez daha gündeme geldi. Tığcılar Mahallesi’nin Sakarya’nın en eski ve en merkezi yerleşim birimlerinden biri olduğunu vurgulayan Hüseyin Kınay, “Mahallemiz, Adapazarı’nın kuruluşundan bugüne yaşayan, farklı etnik kökenlerden insanların bir arada yaşadığı örnek mahallelerden biri. İnsanlarının gerek bir arada yaşama kültürü gerekse bilgeliği ve değerlerini koruması ile örnek olarak gösterildiği Tığcılar Mahallesi, hizmetin de en iyisini hak ediyor. Bu hizmete, ekibimle birlikte ben de talibim ve en güzeli, en iyisi neyse onu yapacağız” şeklinde konuştu.

ALT VE ÜSTYAPI

Tığcılar Mahallesinin altyapı ve üstyapı konusunda çözüme ulaşmamış sorunları olduğunu vurgulayan muhtar adayı Hüseyin Kınay, “Cadde ve sokaklarımızda güvenlik, yol, kaldırım ve temizlikle ilgili çözüme kavuşması gereken sorunlar var. Adapazarı Belediyesi tarafından başlatılan ‘Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi’ kapsamına Tığcılar da dahil olacak. Bu süreçte sorun tespitini daha detaylı yapabilecek ve ilgili makamlarla çözüme ulaşması gereken problemleri, koordineli çalışmayla kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

ADİL BİR YÖNETİMLE YÜRÜYECEĞİZ

Mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin imkanlardan eşit faydalanabilmesi için çalışmaya şimdiden başladıklarını belirten Kınay, “Biz, komşusu açken huzur içinde yaşayabilecek bir millet değiliz. Bu düsturla büyüdük. Mahallemizde, ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini şimdiden başlattık. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapacağımız ortak çalışma ile adil ve eşit biçimde imkanlardan faydalanmasını sağlayacağız. Bu aileler ve bireyler, bu göreve talip olmasak da bize emanettir. Adaylık sürecindeki yaklaşımımız da bu şekildedir ve muhtar seçildikten sonra emanete iyi bakmak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

“AİLE SAĞLIK MERKEZİ MAHALLEMİZ İÇİN GEREKLİ”

Önceden var olan Aile Sağlık Merkezi’nin yeniden mahallede olması için mücadele edeceğini söyleyen Kınay, “Nüfusumuz yoğun, mahallemiz için şart. Hastalarımız farklı yerlerde bulunan Aile Sağlık Merkezlerine başvuruyor. Açılması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Bununla birlikte, yine yaptığımız tespitlerde, sağlık kuruluşlarına kadar gidebilecek durumu olmayan hastalarımız ve yaşlılarımız var. Mahallemize bir sağlık merkezi gelene dek onların raporlu ilaçlarını yazdırmalarına da yardımcı olacağız” açıklamasını yaptı.

“SOSYO-KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDE DE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Tığcılar Mahallesi farklı kültürleri barındırıyor ve hepsinin farklı kültürel değerleri var. Bu değerleri daha görünür kılmak, birbirimizin kültürünü yakından tanımak için bir bölge belirleyerek o bölgede kendi değerlerini görünür hale getirmek, etkinliklerini daha yakından tanıyıp birlikteliği sağlayabilmek adına bir projemiz var. Yediden yetmişe, herkesin bir arada olabileceği etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Öte yandan, farklı yaş grupları için spor, halk eğitim, gezi programları yapılması ve kurslar açılması, organize edilmesi ve takibinin yapılması da projemiz dahilinde” dedi.

EditörEditör