GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 17:02

Otomobil Satışında Fırsatçılara Geçit Verilmiyor!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında fırsatçılara geçit vermiyor. İlanlarda, "İlave fiyat eklenecek", "Ekstra donanım fiyata eklenecektir" yazanlara ceza yağdı..

Otomobil Satışında Fırsatçılara Geçit Verilmiyor!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında fırsatçılara geçit vermemek adına önemli adımlar atıyor. 1 Temmuz 2024'e kadar geçerli olan 6 ay 6 bin kilometre kuralı ve ikinci el araçların sıfırından pahalıya satılamayacağı düzenlemeleriyle fiyatlar üzerindeki spekülasyonlara yönelik mücadelesini sürdüren Bakanlık, ilan sitelerindeki otomobil ilanlarını da detaylı bir şekilde inceliyor.

Otomobil satışında fırsatçılara geçit verilmiyor! İlanlar mercek altında | İlave fiyat eklenecek yazanlara ceza yağdı

Son olarak, Bakanlık, Otomotiv ve Deluxe Motors isimli iki firmaya 347 biner lira ceza keserek sert bir tutum sergiledi. Firmaların satışa sundukları ikinci el otomobil ilanlarında "İlave fiyat eklenecek", "Ekstra donanım fiyata eklenecektir" gibi ifadeler kullanarak araçları sıfırından pahalıya satmaya çalıştıkları tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, fahiş fiyatlarla vatandaşı mağdur etmeye çalışan fırsatçılara karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kurul, son toplantısında "sahibinden.com" isimli ilan sitesinde otomobil ilanı veren Bakan Otomotiv ve Deluxe Motors isimli iki şirkete ceza keserek hukuki süreci başlattı.

Ticaret Bakanlığı'nın fırsatçılara karşı aldığı bu kararlar, ikinci el otomobil piyasasında daha şeffaf ve adil bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

"EKSTRA DONANIM FİYATA EKLENECEKTİR" OYUNU

Bakan Otomotiv tarafından verilen ilanın açıklama kısmında "Aracımızın fiyatı aksesuarsız standart baz model fiyatıdır. Ekstra donanım opsiyonları fiyata eklenecektir" şeklinde ifadelere yer verildiği tespit edildi.

Deluxe Motors tarafından verilen ilanda ise "İlave fiyat eklenecek! Araçtaki fiyat farkı 108 bin TL'dir. İlandaki fiyata eklenecektir" şeklinde ifadelere yer verildiği belirlendi. Otomobil satışında fırsatçılara geçit verilmiyor! İlanlar mercek altında | İlave fiyat eklenecek yazanlara ceza yağdı

İlanların Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirleyen Bakanlık, "Fiyat hakkında eksik bilgi vermek veya anlam karışıklığına yol açmak suretiyle tüketiciler yanıltılamaz. Reklamlarda tüketicilerin bilgisine sunulan fiyat, mal veya hizmetin tüm vergiler dâhil toplam satış fiyatı olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. İlanları yayından kaldırtan Reklam Kurulu, her firmaya 347 bin 128 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi..

EditörEditör