GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 11:41

Özel adayları tanıttı: Seçmeni dinledik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün belediye başkan adaylarını tanıtırken “Seçmeni dinledik, sokağın sesine kulak verdik, doğru isimler için çok çalıştık” dedi. Özel aday listelerine tepki göstererek istifa edenler için, “3, 5 memnuniyetsiz” ifadesini kullandı.

Özel adayları tanıttı: Seçmeni dinledik

CHP Lideri Özgür Özel, törenin yapıldığı Ankara Spor Salonu’na yeni kampanya şarkısı yerine Zülfü Livaneli’nin “Merhaba” şarkısı eşliğinde beraberinde kadın ve genç adaylarla geldi. Özel, partisinin seçim bildirgesinin de açıklandığı dünkü törende özetle şunları söyledi: “Siyasette vefa tartışmaları oluyor zaman zaman, hepimiz kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyoruz ama bir partinin önceki genel başkanlarına vefa göstermek onların partisini iktidar yapmakla olur.

Özel adayları tanıttı: Seçmeni dinledik

EN DOĞRU İSİMLER

Karşınıza en doğru isimlerle çıkmak için çok çalıştık. İnce eledik, sık dokuduk. Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü, seçmenimizi, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, görevlendirdiğimiz partililerimizin raporlarını aldık. 3 bin anket yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var. Bin 127 aday belirledik. 100 kadın adayımız var. Bir öncesi seçime göre iki katı. 196’sı genç. Bu, CHP için önemli bir adımdır ama asla yeterli değildir.

3-5 MEMNUNİYETSİZ

Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını, eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken, benim de gönlümün kahramanları, kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, çok istedim olmadı sizi belirlediler ben çalışmaya hazırım diyenler, kampanyası için ayırdığı bütçeyi örgüt başkanına teslim edenlerdir. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var.

YENİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ

Bir yola çıkıyoruz. Liyakatli, kadının gücünün, gençliğin enerjisinin hâkim olduğu kadrolarımızla şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmek, daha fazla sosyal yardımı daha adil ulaştırmak, gençlerimize daha sosyal alanlar oluşturmak, belediyeleri halkın söz sahibi olduğu kurumlar haline getirmek için yeni bir yola çıkıyoruz.

MUHALEFETLE UĞRAŞMAYIZ

5 yıl önce CHP’nin içinde bulunduğu ittifak bugün aynı isimlerle seçimlere girmiyor. Bu, ittifak ortaklarımızın verdiği bizim de saygı duyduğumuz karar. Bizim işimiz iktidara muhalefet etmek. Muhalefete muhalefetin iktidara yaradığının bilincindeyiz. O yüzden muhalefetle uğraşmayız. Bugün geçmişte beraber olduklarımız ayrı adaylarla karşımızda olabilirler buna da saygı duyacağız ama gücümüzü, yetkimizi aldığımız hizmetlerimiz değişmedi. Aksine o günden bugüne yeni oy kullanacak çok seçmenimiz var. Geçen seçimde saraya itiraz edenler, israf bitsin tasarruf olsun diyenler burada. Geçen seçimin muhafazakâr demokratları, milliyetçi demokratları yine burada, kendi değerlerine saygılı başkanlarımızın arkasında. O yüzden CHP’nin seçime ittifaksız girdiğini kimse kabul etmesin. Biz bir ittifakın parçasıyız, bu ittifakın adı Türkiye ittifakıdır.”

KILIÇDAROĞLU GELMEDİ

Yer yer boşlukların olduğu salon eski toplantıların coşkusundan uzak göründü. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun davet edilmesine karşın törene gelmediği gözlenirken, eski Genel Başkanlardan Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ise hazır bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da törende partililerden büyük ilgi gördü.

LÜTFÜ SAVAŞ KATILMADI

Deprem yıldönümü anmasında tepkilerin hedefi olunca yeniden adaylığı tartışma yaratan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da törene katılmadı. Savaş’ın da diğer adaylarla birlikte parti yönetimi tarafından davet edildiği belirtilirken, kulislerde ise salonda yaşanabilecek olası tepkilerden kaçınmak amacıyla son anda salona çağırılmadığı öne sürüldü. Törene katılan adaylar için sahnenin önündeki koltuklarda oturma düzeni oluşturulan salonda Savaş için koltuk ayrılmadığı da kulislerde konuşuldu. Hatay adayları Özel ile fotoğraf çekimi için sahneye davet edilirken adının da anons edilmemesi Savaş’ın değiştirileceği iddialarına güç kazandırırken, bazı parti kaynakları ise aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesine çok kısa bir süre kala aday değişiminin zayıf bir ihtimal olduğunu söyledi. Özel de Savaş’la ilgili “Alternatif arıyoruz, bulursak değiştiririz” demişti.

Özel adayları tanıttı: Seçmeni dinledik

SLOGAN SAVUNMASI: İSİM HAKKI BİZDE

Özgür Özel kampanya sloganları “İşimiz gücümüz Türkiye” için BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “Biz daha önce kamuoyuna ilan ettik” sözlerine karşılık “Bu sloganla ilgili son günlerde önemli bir gündem var. Bir parti ‘Üç hafta önce adayımız kullandı’, bir parti ‘10 gün önce bilboard giydirdik’ diyor. O arkadaşlara şu çağrıyı yapıyorum. ‘İşimiz Gücümüz Bursa’, ‘İşimiz Gücümüz Sivas’ sitelerine bir baksınlar. Bu isimlerin başvuru hakları 2 ay önce alındı. 9 Ocak’ta başvurusunu yaptığımız bu sloganımızı beğenenler varsa, ‘İşimiz Gücümüz Türkiye’ diyen arkadaşlarımızın CHP’nin kurumsal kimliğine saygı duymasını diliyoruz” dedi.

EditörEditör