EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:39

"Özel Okullardaki Yüksek Zamlar Milli Eğitim Bakanlığı'nı Harekete Geçirdi:

"Özel okullardaki fahiş zamlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Konuyla ilgili olarak ilk açıklamayı yapan Bakan Yusuf Tekin, özel okulları uyararak, 'Kendilerini uyarıyoruz. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek' dedi.

Son dönemde çok sayıda özel okulun fiyatlarını aşırı şekilde artırması, öğrenci ve velileri zor durumda bırakmış durumda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili özel okul temsilcileriyle görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Kendilerini uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

Zam konusunun iyice çığırından çıktığı bir dönemde, 2024-2025 eğitim dönemi erken kayıtlarının açıklanmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı, fiyat belirleme yetkisi konusuna vurgu yaptı. Bakan Tekin, "Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda" açıklamasında bulundu.

Özel okul fiyatlarında büyük zam: Veliler fahiş fiyatlara isyan etti!

Yeni dönem fiyatlarındaki artışlar nedeniyle velilerin isyanına neden olan sorun, Bakanlığın bu konuda adım atmasına sebep oldu. Bakan Tekin, "Özel okullarımız TEFE-TÜFE yüzde 5 kadar zam yapma hakları var" diyerek, özel okullara uyarılarda bulundu. "Kendilerini uyarıyoruz" ifadesini kullanarak, konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı ile de görüşmelerin devam ettiğini belirtti."

AdminAdmin