EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:32

"Özel Şampiyondan Gurur Dolu Ziyaret: Rektör Sarıbıyık,

"Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Spor Bilimleri Fakültesi mezunu özel sporcu Ferda Şevval Devrim'i ağırlayarak, İtalya ve Antalya'da elde ettiği şampiyonlukları için tebrik etti. Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda judo kategorisinde birinci ve Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda bir birincilik ve bir ikincilik elde eden Devrim, üniversitesinden gururla karşılandı.

Ziyarette, Devrim'e annesi Aslı, Yüzme Antrenörü Talha Altuntaş ve SUBÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selma Yılar ile Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Cansu Keskin eşlik etti. Rektör Sarıbıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Spor Bilimleri Fakültemizin mezunu, yüzme ve judoda ulusal ve uluslararası şampiyonluk ve dereceleri bulunan özel sporcumuz Ferda Şevval Devrim ile birlikte ailesi ve akademisyenlerimizi ağırladık. Göğsümüzü kabartan güzel kızımızın ömrü bereketli, başarıları daim olsun..." ifadelerine yer verdi.

Ferda Şevval Devrim, Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası Judo Kategorisi'nde 48 kiloda birinci, Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 50 Metre Serbest Stilde birinci ve 50 Metre Sırt Üstünde ikinci sırada yer alarak üniversitesini gururlandırdı."

AdminAdmin