GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-01-2024 16:57

Özkoç'tan Bakan Tunç'a Atatürk çıkışı!

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçının ertelenmesinin ardından konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yanıt verdi.

Özkoç'tan Bakan Tunç'a Atatürk çıkışı!

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçı, Suudi yetkililerin 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Mustafa Kemal Atatürk tişörtlerine izin vermemesi nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ortak açıklamasında karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiğinin duyurulmasının ardından iki takımın kafilesi de Suudi Arabistan'dan ayrıldı.

Kamuoyunda da tepki çeken bu gelişmeler gündeme oturdu. Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "X" adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

"Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, resmi "X" hesabından Baskan Tunç'a yanıt verdi.

Özkoç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Bakan, sosyal medya futbol kulüplerimize, futbol kulübü başkanlarına ve oyuncularına, Kurucu önderimiz Atatürk’e, Atatürk'ü savunanlara küfür içeren paylaşımlardan geçilmiyor. Bu hesaplar hakkında da işlem başlatacak mısınız?"

AdminAdmin