SİYASET
Giriş Tarihi : 27-01-2023 22:09   Güncelleme : 27-01-2023 22:09

Paludan'ın yeni provokasyonu sonrası Türkiye'den Danimarka'ya sert tepki

Haber 7 - İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu Danimarka'da gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı, olay sonrasında açıklama yaptı.

Paludan'ın yeni provokasyonu sonrası Türkiye'den Danimarka'ya sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçisini çağırdı.

Türkiye, Danimarka’ya, nefret suçu niteliğindeki provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Öte yandan Paludan, aldığı izin neticesinde, başkent Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı.

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı, provokasyon sonrasında, "En güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Kur'an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen nefret suçunu en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa'da hoşgörüsüzlük ve nefretin eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyuyor.

Müslümanları ötekileştiren eylemlere tepkisiz kalan yönetimleri, evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz." 

Paludan bu sefer de Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktıPaludan bu sefer de Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı

PALUDAN'DAN YENİ PROVOKASYON

Geçen hafta İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, yeni provokasyonlar gerçekleştireceğini söylemişti.

Paludan, her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını ifade etmişti. İsveç vatandaşlığı da bulunan Danimarkalı Paludan, "İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım" demişti.

İşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yokİşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yok

İsrail hayranı çıktı! Irkçı Paludan Danimarka polisinden bakın ne istemişİsrail hayranı çıktı! Irkçı Paludan Danimarka polisinden bakın ne istemiş

Rusya'dan İsveç'e provokasyon tepkisiRusya'dan İsveç'e provokasyon tepkisi

AdminAdmin