YEREL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 16:13

Pamukova Kapalı Pazar yeri için mahkemeden şok karar!

Pamukova Esnaf Odasının açtığı davalarda mahkeme, Pamukova Belediyesinin Kapalı Pazar yeri ile ilgili alınan encümen kararlarının tamamının hukuka aykırı olduğunu belirterek iptaline karar verdi.

Pamukova Kapalı Pazar yeri için mahkemeden şok karar!

Pamukova Belediyesinin Yenice Mahallesi İstasyon mevkiinde inşa ettiği Kapalı Pazar yeri için aldığı kararlar, Esnaf Odası tarafından yargıya taşınmıştı. Esnaf Odası, pazar yeri tezgahlarının metrekare fiyatının fahiş olduğunu, kiralama süresinin 10 yıla çıkarılmasının hukuka aykırı olduğunu ve üçüncü şahıslara kiralamanın da yönetmeliğe aykırı olduğunu savunarak dava açmıştı.

Mahkeme, Esnaf Odasının açtığı davalarda verdiği kararlarda, Pamukova Belediye Meclisinin 03.10.2022 tarih ve 57 sayılı kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Mahkeme, bu kararın hukuka aykırı bulunması nedeniyle dava konusu encümen kararlarında da sebep ve konu unsurları yönünden hukuka uygun olmadığını, Pazarcı esnafının yönetmelikte belirtilen sınırlı ayni hak tesisinin hukuki güvenceye alındıktan sonra kiralama yönteminin uygulana bileceği belirtilerek dava konusu encümen kararlarının iptaline karar verdi.

Kapalı Pazar yeri için mahkemeden şok karar! Belediyenin aldığı tüm kararlar  iptal! - Medyabar

Mahkemenin verdiği bu kararlar sonrası Pamukova Belediyesinin Kapalı Pazar yerinin esnaflara kiralanması, kura çekimleri, üçüncü hak sahiplerine kiralanması iptal edilmiş oldu. Verilen bu karar sonrasında kapalı pazar yeri mevcut şartlar ile yeni yerine taşınamayacak

AdminAdmin