TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 13:57

PayPal ile Ödeme Seçeneği Geri mi Dönüyor?

Türkiye'de uzun süredir kullanılmayan PayPal ödeme yöntemi ve Apple Pay ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. PayPal Türkiye'ye geri mi dönüyor?

PayPal ile Ödeme Seçeneği Geri mi Dönüyor?

Dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan karar, Türkiye'de PayPal ve Apple Pay kullanımlarına ilişkin önemli bir gelişme yaşanmasını sağladı. Bilindiği üzere PayPal, Türkiye'de uzun bir süredir kullanılamıyor.

iPhone kullanıcılarının erişebildiği Apple Pay başta olmak üzere birçok popüler uygulamayı yakından ilgilendiren yeni bir yasa yürürlüğe girdi. Bundan sonra hem PayPal hem de Apple Pay için Türkiye'de tüm engeller oradan kalkabilir.

PayPal ile Ödeme Seçeneği Geri mi Dönüyor?

Resmi Gazete'de yayınlanan 6689 sayılı KVKK'nın 9. maddesinde gelişmiş ödeme sistemleri ve yurt dışı merkezli şirketler için önemli bir değişiklik yapıldı. Artık yurt dışında kurulmuş ve globale hizmet veren şirketler, kişisel veriler için yeterlilik koşulları sağlandığında yurt dışına aktarılabilecek.

Bu şirketlerin başında da Paypal ve Apple Pay geliyor. Bahsi geçen değişikliğin devreye girebilmesi için de belirli yeterliliklerin karşılanması gerekecek.

Türkiye'de uzun süredir hizmet vermeyen PayPal, temassız ödeme yöntemlerinden biri olan ve iPhone'larda kullanılan Apple Pay gibi servisler bu yasa ile birlikte tekrardan ülkede faaliyet gösterebilecek.

EditörEditör