GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 13:30

Pazar açık, talep var ancak…

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlık telaşına düştü ancak hem hava muhalefeti hem de vatandaşların besi çiftliklerine yönelmesi kurban pazarının boş kalmasına neden oldu.

Pazar açık, talep var ancak…

28 Haziran’da eda edilecek kurban bayramı öncesinde vatandaşlar kurbanlık telaşına düştü. Kurbanlıklarını son güne bırakmak istemeyen vatandaşların en uğrak yerlerinden biri de Sakarya Ticaret Borsası’na bağlı kurbanlık pazarı oluyordu.

Ancak bu yıl kurban pazarına olan ilgi biraz düştü. Bayrama 9 gün kala kurban pazarının boş kalması dikkatlerden kaçmadı. Yetkililer kurban pazarının açık olduğunu ancak üreticilerin hayvanları sadece hayvan pazarının normal günü olan pazarı günü getirdiklerini ifade etti.

Sakarya Ticaret Borsası veteriner hekimi Erkan Erdem yaptığı açıklamada, “Pazarımız bir süre kapalı kalmıştı ancak 21 Mayıs’tan beri açık. Her hafta giderek artan bir araç girişimiz var. Ancak üreticilerimiz hayvanlarını pazarımız her gün açık olmasına rağmen sadece pazar günleri geliyor. Bunda hava muhalefetinin ve vatandaşların besi çiftliklerine yönelmesinin büyük payı var.

İsteyen üreticilerimiz istedikleri zaman pazarımıza gelebilirler. Vatandaşlarımız ise pazara gelmeden önce Sakarya Ticaret Borsası’nı arayarak kurban pazarı hakkında bilgi sahibi olabilir” dedi.

 

AdminAdmin